Škůdce na muškátech - že by mšice?

host - 41.2 (?)
23.9.2009 0:19

Mám problém s plnokvětým muškátem. Ze spoda na listech jsou vyžrané chodbičky, okousané listy. Vypadá to jako napadení housenkami. Žádného škůdce jsem nenašla. Postříkala jsem fastem. Nějak to nepomohlo. Nevíte někdo co je to za škůdce a jak na něj.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
qipa - (3) - 189.86 (?), 9.6.2009 16:34, zobrazeno: 15768x

Dobrý den,

muškáty jsem měla dlouho doma, dařilo se jim dobře a minulý týden, když jsem je dávala ven, našla jsem je napadané (doma??!). Mezi listy jsou jakoby malé drobné chumáčky chmýří - zřejmě mšice, ale na některých listech jsou boule a na některých tečky, jakoby vřídky. A tam si už nejsem jistá, jestli to jsou mšice. Zatím jsem to postříkala Fastem (tuším M).

Poradíte?

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 41.2 (?), 23.9.2009 0:19

Mám problém s plnokvětým muškátem. Ze spoda na listech jsou vyžrané chodbičky, okousané listy. Vypadá to jako napadení housenkami. Žádného škůdce jsem nenašla. Postříkala jsem fastem. Nějak to nepomohlo. Nevíte někdo co je to za škůdce a jak na něj.  

host - 249.236 (?), 28.9.2009 19:38
Doporucuji dukladne a opakovane postrikat Mospilanem nebo Sumithion super. Ja je tak drzim pod kontrolou, ze zacatku zraly jen listy a byly to zeleny housenky a zraly listy (jsou uplne stejne zeleni jako list, je potreba se dobre divat) ted jsou cerveno hnedy a snazi se mi vyzirat uplne poupata.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz