Proč slimáky pritahuje hnijici trava/seno?

host - 55.26 (?)
15.5.2009 8:38

S těmi okurkami - to je zajímavý názor, konečně to, jak to je, některý slimák vykecal. A není tedy lepší, když sežerou shnilé seno, byť nebude čím mulčovat? Myslím, že je úplně jedno, jestli se množí ve shnilém seně nebo v kompostu. Pokud na zahrádce slimáci jsou, nějaké místečko, kde by se jim líbilo, si najdou vždycky. Několik let mám na zahrádce žábu, vždycky se po zimě odněkud vrátí. Možná díky ní se slimáky nějak velký problém nemám.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 79.49 (?), 14.5.2009 17:09, zobrazeno: 3477x
Ahoj slysel jsem dokonce nazor, ze jim to chutna podobne jako kdyz si clovek da cerstvou nakladacku(zelena trava) a tu nalozenou (=shnila trava). Sam tedy nevim zda to jen pojidaji, nebo ji vyuzivaji k rozmnozovani ci jeste hure k prezimovani (to bych tem skudcum pekne nahraval), kazdopadne je jich vysoka koncentrace i na 2 roky starem zahnivajicim senu, ponechanym volne na zahrade. Mrzute je pondkud to, ze to seno se hodi k zamulcovani, aby nove zasazena rostlinka nezasychala. jenze pokud je bylinneho charakteru, tak ji slimaci ochotne sezerou, nebot v jejim okoli je diky mulcovacimu materialu vysoka koncentrace tech potvor.

host - 55.26 (?), 15.5.2009 8:38

S těmi okurkami - to je zajímavý názor, konečně to, jak to je, některý slimák vykecal. A není tedy lepší, když sežerou shnilé seno, byť nebude čím mulčovat? Myslím, že je úplně jedno, jestli se množí ve shnilém seně nebo v kompostu. Pokud na zahrádce slimáci jsou, nějaké místečko, kde by se jim líbilo, si najdou vždycky. Několik let mám na zahrádce žábu, vždycky se po zimě odněkud vrátí. Možná díky ní se slimáky nějak velký problém nemám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz