Chtěl bych se podělit o zkušenosti s hubením této bestie. Veselé na tom je, že před několika lety se babička radovala, jakou má krásnou oranžovou mrkev, než do toho šťouchla. Letos byl docela klid, až nyní zapršelo... a je po klidu. Žerou komplet vše, snad asi ne rajčata. Denně jsme jich se sousedy mechanicky zlikvidovali stovky. Mám vyzkoušený Vanish slug pellets i Mesurol schneckenkorn. Mesurol je určený pro plošnou aplikaci, má i ochrannou lhůtu a jevil se mi jako méně účinný. Jsou to drobné granulky, které prudší déšť zapraví do půdy. Vanish je větší a déle vydrží /aspoň týden/. Mám vyzkoušeno, že je ho lepší sypat dále od záhonů /k plotu, do trávníku - tam vydrží velmi dlouho aktivní!.../, protože slimáky přímo přitahuje a není si je dobré lákt do záhonu, tím, že ho budu sypat na cestičky apod. Stačí malá lžička na 1 m2, jak praví návod. Sníží se tím i možnost, že ho sní nějaká domácí havěť. Obsahuje dávidlo pro teplokrevné živočichy. Za 3 dny jsem jich takto zničil na 30 metrech plotu asi 80. S Ferramolem nemám zkušenost.