O jakého škůdce se jedná?

host - 55.26 (?)
2.8.2009 22:54

Ještě možná chybí hořčík, nedostatek se tímto projevuje. Ale domnívám se, že úplně nejlepší by bylo pozvat někoho z toho zahradnictví, z kterého Vám cypriše osazovali, nebo prostě nějakého odborníka. Ještě připojte - pokud by to šlo - foto té můry. Zkusím zjistit, o co se jedná.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Michaela Macáková - (9) - 208.72 (?), 1.8.2009 23:42, zobrazeno: 4671x

Dobrý večer, nedávno jsem žádala o radu ohledně pojmenování rostlin a dnes vás jako začátečník žádám o radu ohledně škůdce!!! Všechny rostliny, úplně všechny od rozchodníků, phlox, čechrav, šalvěje, po jehličnany a já nevím čeho všeho mi napadl škůdce. Je to taková malá, šedá nebo stříbrná můra a na rostlinách zanechává takové chomáčky. Nevím jestli jsem to popsala srozumitelně

Divila jsem se že rostliny žloutnou a vypadají hrozně. Jako absolutně nezkušená jsem to přičítala přemokření, když tak dlouho a vydatně pršelo. Při bližším ohledání jsem se zděsila. Od 20-22:30h jsem stříkala všechny rostliny přípravkem BIO OL. Pomůže to??? Poradte mi prosím co dělat!!! Mám ty chomáčky něčím odstranit? Otrhat listy? U květů jsem to vyřešila tak, že jsem je prostě zlikvidovala, musím říc že se mi chtělo brečet, ale pro záchravu rostlinek udělám cokoliv! Nevím jestli je to u cypřišku /Lawsovův/ to samé, ale od středu úplně zrezavěl a čtyři stromky /nevím název/ rezavějí odspodu viz. foto. Ten malý stromeček jsem sázela nedávno. Na tisech jsem si zatím ničeho nevšimla, ale obávám se, že až si všimnu, bude už bít na poplach  

Mám ještě spoustu otázek, ale myslím, že pro dnešek je toho až až!!!

Předem moc děkuji za rady, dobrou noc a na zbytek se optám zítra

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 176.18 (?), 2.8.2009 0:42

Toho škůdce nevím, ale ty jehličnany jsou podle mne proschlé. Máte je na svahu na plném slunci. Mladá zasazená rostlina by potřebovala nad kořeny mulč, aby měla stálé vlhko a hlavně zpočátku pořádnou zálivku, rozhodně nestačí déšť! Navíc cypřišky jsou na vodu dost náročné.           Lída

host - 176.18 (?), 2.8.2009 1:03

Ještě jeden dotaz -píšete, že jste začátečník - udělala jste při sázení jámu 2x takovou, než byl kořenový bal? Dala vylepšenou zeminu? Prolila jste je během sázení? Přišlápla jste zem a znovu zalila? Pak se už jen dá ten mulč... Jsou to blbé připomínky, pokud to víte a vše jste udělala, pak je to doopravdy už jen tou malou zálivkou.           Zdraví Lída

Michaela Macáková - (9) - 208.72 (?), 2.8.2009 8:47

Dobré ráno, děkuji za rady   U cypřišků nevím ty osazovala zahradnice minulý rok, jako celou zahradu, v září u toho malého stromečku jsem postupovala tak nějak podle návodu! Takhle rezavět začali až nedávno a to byla sucha jen dva dny, tedy u nás! Zkusím tedy pořádně zalévat, bála jsem se abych je naopak nepřelila Ještě jednou děkuji Michaela

host - 55.26 (?), 2.8.2009 22:54

Ještě možná chybí hořčík, nedostatek se tímto projevuje. Ale domnívám se, že úplně nejlepší by bylo pozvat někoho z toho zahradnictví, z kterého Vám cypriše osazovali, nebo prostě nějakého odborníka. Ještě připojte - pokud by to šlo - foto té můry. Zkusím zjistit, o co se jedná.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz