Je možné, aby mi škvor vyžíral dírky v listech?

host - 191.35 (?)
4.8.2006 23:46

Švor je užitečný, protože je všežravec. Samozřejmě ožírá i kytky. Pro mně to je docela sympatický živočich a z prádla ho vyklepete a určitě Vás klíšťkami necvakne, na to je nemá. Chemie ho nechává klidným, tak jedině dřevitou vlnu do květináčů, chumel hadrů, prkénka na zemi ..... a pak ho zlikvidovat. Né, že ho rozmajstrujete, ale odnesete do nějakého luhu či háje.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 13.8.2005 0:36, zobrazeno: 9144x
Je možné, aby mi škvoři vyžírali dírky v listech?? Jestli ano, tak jak na ně. Máme je na horach v chotě moc a lezou i do pradla co se suší venku. Děkuju za rady :o))

host, 2.9.2005 9:02
Mám stejný problém.
Dovedou v noci vyžrat listy že z nich zbyde jen síťka z nervatury.
Radí se napíchnout na krátkou tyčku obrácené květináče vycpané senem. Do nich se nachytají.

Jirka

host - 191.35 (?), 4.8.2006 23:46

Švor je užitečný, protože je všežravec. Samozřejmě ožírá i kytky. Pro mně to je docela sympatický živočich a z prádla ho vyklepete a určitě Vás klíšťkami necvakne, na to je nemá. Chemie ho nechává klidným, tak jedině dřevitou vlnu do květináčů, chumel hadrů, prkénka na zemi ..... a pak ho zlikvidovat. Né, že ho rozmajstrujete, ale odnesete do nějakého luhu či háje.

host - 127.124 (?), 6.8.2006 20:37
Do luhu a háje s Vámi, kdo má na zahradě desítky nebo stovky těchto malých potvůrek, tak je šlape a mačká o 106. Mě ožrali vrcholové pupeny hortenzií, z klematisu zůstaly pouze zakroucené úchytky. Chemii jsem vyzkoušela klasickou proti lezoucímu hmyzu, ale nepomohla. Proto jsem sbírala a mačkala a mačkala.Mirka z Vysočiny
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz