Jak na zloděje vánočních stromků
|
|
 |
 |
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 98.115 (?) 25.12.2008 21:38
Děkuji za odpověď.Tento smrček byl zdeformovaný a zastřihávaný z jedně strany, protože byl blýzko našeho parkovacího místa a při otevření dveří trochu vadil.I tak se stratil, asi si ho dal někdo ostříhanou stranou ke zdi.Hlavní problém je v tom, že široko není les s nizkými jehličinami, poblíž je jen vysoký smrk a několik vysokých borovic, všude akáty nebo jasany.Takže když potřebuje někdo stromek, zajde si sem.Nejsou ani na vlastním pozemku, ale na veřejném.Dříve strejda vždy na podzim přivezl semenáč vysoký asi 50 cm z lesa, ozdobyli jsme ho a zasadily před domem.Teď má nejvyžší asi 6 m, nejmenší cca 2.5 m.Nechtěl bych, aby se dále ztráceli.Láďa.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 98.115 (?), 25.12.2008 19:11, zobrazeno: 6942x
Před 2 dny nám ukradli přímo pod okny takový malý smrček, já osobně bych si ho do bytu nedal.Zkoušel jsem na smrčky aplikovat různé přípravky na odpuzení nenechavých rukou, také sádlo v malém množství.Jediný účinek bylo to, že přez léto toto zčernalo a nevypadalo to hezky.Nechápu, kdo má takovou drzost a ukrást stromek přímo pod okny.Toto je již 2 zmizelý stromek.Používáte nějakou účinnou metodu na nenechavce??Díky Láďa.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.67 (?), 25.12.2008 21:24
V našem lese používám na jedle osvědčenou metodu. Každý rok pilou přelíznu větve na jedné stranu jedlí tak, aby stromek přestal být pro krádež atraktivní. Výhoda je, že špičky zůstanou zachovány. Doma to lze provést zahradnickými nůžkami tak, aby stromek jakžtakž vypadal, ale coby vánoční nebyl k použití. Toto lze dělat do doby, než člověk dosáhne, třeba ze střechy traktoru. Pak si hezký stromek stejně někdo uřízne, i když má třeba 15 metrů. Hodně štěstí. Andy Wise.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 98.115 (?), 25.12.2008 21:38
Děkuji za odpověď.Tento smrček byl zdeformovaný a zastřihávaný z jedně strany, protože byl blýzko našeho parkovacího místa a při otevření dveří trochu vadil.I tak se stratil, asi si ho dal někdo ostříhanou stranou ke zdi.Hlavní problém je v tom, že široko není les s nizkými jehličinami, poblíž je jen vysoký smrk a několik vysokých borovic, všude akáty nebo jasany.Takže když potřebuje někdo stromek, zajde si sem.Nejsou ani na vlastním pozemku, ale na veřejném.Dříve strejda vždy na podzim přivezl semenáč vysoký asi 50 cm z lesa, ozdobyli jsme ho a zasadily před domem.Teď má nejvyžší asi 6 m, nejmenší cca 2.5 m.Nechtěl bych, aby se dále ztráceli.Láďa.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 26.12.2008 7:31
Navrhuji vodovky v tubě, to časem oprší a stromek namatlaný třemi různými barvami bude pro zloděje neatraktivní. Zvlášť kostry, aby to bylo pěkně vidět, špičky větviček jsou lidé schopní ustříhnout. Taková žluto-červeno-modro flekatina by mohla lidi odradit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 34.90 (?), 26.12.2008 18:03
jednoduše, před svátky v dostatečném předstihu polít rozmočenými slepičinci, opakovat každý rok až do jeho vyrostení, uchránili jsme všechny, dnes mají 15 m.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 19.1.2009 16:19
Mám osobní zkušenost, tak se také podělím.
Stromky rostoucí v lese na užitek a ne na okrasu jednoznačně ořezat či ostříhat větve rostoucí do stran od zdola až po špičku cca v polovině délky větve (záleží na velikosti stromku),a tím ze stromku vytvořit jakýsi souměrný válec.Je to násilí ale nic lepšího nevymyslíte.Určitě nestříhat vršek!!!
Pokud chcete investovat peníze, tak kupte zádový pákový rozprašovač, do nej rozředit přípravek Aversol používaný lesníky k ošetření proti okusu zvěří-má bílou barvu-koupíte různě velká balení. Nastříkat na kmínek i jehličí a on už časem odroste a oprší.Záleží jak jej naředíte.Také lze tímto způsobem aplikovat obyčejné vápno.Po svátcích oprší. Při malém množství stromků lze pouze nanést delším štětcem.Ta bílá barva je na jednu stranu neestetická, ale zase je viditelná pro zloděje i za soumraku!
Nic jiného mi nezbylo, před těmito metodami se mi stalo např. i to, že mi jakýsi imbecil doslova odtloukl nádhernou borovičku u silnice pomocí kostky zámkové betonové dlažby!!! 
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|