Jak na ně?

host - 55.26 (?)
6.7.2009 22:57

Mravenci tu byli, jsou a budou. Letos je jich hodně, příští rok jich bude třeba míň. Ale zase se přemnoží chrousti. Někdy jsme na přírodu prostě krátcí. Co chcete aplikovat na zahradě, když to déšť spláchne. Já se je snažím udržet v rozumné míře jenom na zahrádce po výsadbě paprik a to kvůli jejich dojemné péči o mšice. Používám požerový jed, který mravenci zanesou do hnízda. Takže zlikviduji jedno společenství, abych za pár dní zjistila, že jsou tu další, někde na úplně jiném místě. Pokud vidím, že papriky jsou už silné a mšice na ně už nepůjdou, nechávám mravence na pokoji. Samozřejmě ale chápu, že někde to může být problém. Nevím sice jaký, ale jak vidno, může.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 8.22 (?), 6.7.2009 13:07, zobrazeno: 3983x

Tak jsem snad vyzkoušel všechno včetně formitoxu (jak na sucho tak jako zálivku) a nic žádnej učinek ještě mě připadá že jim to chutná. Poradí mě někdo jak na ně   na zahradě jsem bojoval se slimákama a můžu na plno říct že letos je asi 10x víc mravencu jak v jinejch letech na ceně mě nezáleží hlavně že to pomuže???   prosím poraďte   

host - 133.213 (?), 6.7.2009 13:34

Prosím Vás, toto fórum už existuje nějaký pátek a mravenci se tu probírali x-krát. Tím že zadáte nové téma asi těžko něco změníte. Pokud nenajdete problém ve vyhledaných tématech. Zadejte svoji otázku do jíž existujícího vlákna. Pokud jste ještě nikdy nebyl na fóru, pročtěte si pravidla vkládání příspěvků. Jak Vám může někdo poradit, kdy jste ani nenapsal kde máte s mravenci problém? Jsou na stromech, v trávníku a nebo v domě? Jak vypadají? Co vlastně dělají. Co jste už zkoušel? To je pak těžké radit. Prosím první se projděte tyto témata:

Mravenci

Mraveniste v travniku

Oční listů a mravenci

Mravenci na hrušni a zkroucené listy

Pokud nenajdete odpověď ani v jednom z uvedených, napiště svoji otázku do vlákna, které je Vašemu problému nejbližší.

host - 55.26 (?), 6.7.2009 22:57

Mravenci tu byli, jsou a budou. Letos je jich hodně, příští rok jich bude třeba míň. Ale zase se přemnoží chrousti. Někdy jsme na přírodu prostě krátcí. Co chcete aplikovat na zahradě, když to déšť spláchne. Já se je snažím udržet v rozumné míře jenom na zahrádce po výsadbě paprik a to kvůli jejich dojemné péči o mšice. Používám požerový jed, který mravenci zanesou do hnízda. Takže zlikviduji jedno společenství, abych za pár dní zjistila, že jsou tu další, někde na úplně jiném místě. Pokud vidím, že papriky jsou už silné a mšice na ně už nepůjdou, nechávám mravence na pokoji. Samozřejmě ale chápu, že někde to může být problém. Nevím sice jaký, ale jak vidno, může.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz