Hryzec a pořád hryzec

host - 172.21 (?)
12.8.2021 19:53

Dobrý den, s hryzci jsme bojovali několik let a investovali do různých plašičů mnoho peněz, ale bezvýsledně. Bylo to zoufalé. Přišli jsme o jabloň, každý rok o třetinu až polovinu mrkve, celeru, pastináku, zelí, fazolek, brambor a v loňském roce dokonce i cibule. Řádili i ve skleníku na rajčatech a paprikách! Chtěli jsme s pěstováním skončit. Zmínil jsem se kamarádovi, který měl podobný problém a poradil mi expanzní přístroj. Jedá se o expanzní přístroj Kieferle Vole Trap PTB 875. Je na slepý náboj 9mm, který se vloží do chodby hryzce, má velice jemnou spoušť a hryzce usmrtí tlak plynů při výbuchu. Nevýhoda je poměrně vysoká cena, ale ze zoufalství jsme 1000,- Kč ještě investovali. Hned první den jsem nastražil past do chodby v záhonku a nemohl se dočkat druhého dne. Ráno přístroj spuštěn, náboj vystřelen! Opět jsem nabil munici a vložil do další chodby a opět s úspěchem. Takto jsem během jara "vystřelil" ještě 6 nábojů a bylo po hryzcích. Nemůžeme tomu uvěřit, veškerá kořenová zelenina je netknutá, v záhoncich žádné nory! Investice se vyplatila, doporučuji všem, kteří mají tento problém. Jenom je třeba dbát maximální bezpečnosti, je to střelná zbraň. I přesto, že je na slepé náboje, může být velice nebezpečná. Dbejte důsledně pokynů v návodu. S pozdravem Petr.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 230.40 (?), 27.4.2021 17:27

to nevim ale urcite budou okusovat koreny tak dlouho dokud se stromek nevyvrati uplne nebo z kmene zbyde jen ohlodany kul        60 cm hloubka na zapusteni pletiva je dostacujici plus 10cm nad povrcem do spodu zadne pletivo nedate  bedou tam koreny jedine na podzim vyryt stromky a dat do pletivovych kosu hryzec pletivo nepreleze     vasek5

host - 33.3 (?), 27.4.2021 17:31
Moc Vám děkuji za radu.

host - 172.21 (?), 12.8.2021 19:53

Dobrý den, s hryzci jsme bojovali několik let a investovali do různých plašičů mnoho peněz, ale bezvýsledně. Bylo to zoufalé. Přišli jsme o jabloň, každý rok o třetinu až polovinu mrkve, celeru, pastináku, zelí, fazolek, brambor a v loňském roce dokonce i cibule. Řádili i ve skleníku na rajčatech a paprikách! Chtěli jsme s pěstováním skončit. Zmínil jsem se kamarádovi, který měl podobný problém a poradil mi expanzní přístroj. Jedá se o expanzní přístroj Kieferle Vole Trap PTB 875. Je na slepý náboj 9mm, který se vloží do chodby hryzce, má velice jemnou spoušť a hryzce usmrtí tlak plynů při výbuchu. Nevýhoda je poměrně vysoká cena, ale ze zoufalství jsme 1000,- Kč ještě investovali. Hned první den jsem nastražil past do chodby v záhonku a nemohl se dočkat druhého dne. Ráno přístroj spuštěn, náboj vystřelen! Opět jsem nabil munici a vložil do další chodby a opět s úspěchem. Takto jsem během jara "vystřelil" ještě 6 nábojů a bylo po hryzcích. Nemůžeme tomu uvěřit, veškerá kořenová zelenina je netknutá, v záhoncich žádné nory! Investice se vyplatila, doporučuji všem, kteří mají tento problém. Jenom je třeba dbát maximální bezpečnosti, je to střelná zbraň. I přesto, že je na slepé náboje, může být velice nebezpečná. Dbejte důsledně pokynů v návodu. S pozdravem Petr.

host - 102.59 (?), 17.6.2025 0:09

Většina rad typu bzučák, pasti (včetně střelných) je k ničemu, sovu nebo hada si taky asi každý snadno nepořídí. Jed vám otráví kočku. Takže vezmete klacík nejlépe z ořešáku, strčíte do chodbičky a pak vezmete plynový hořák a namíříte do otvoru. Pálením klacíků vzniká hustý štiplavý dým, který pronikne poměrně daleko pod zemí, krásně vidíte kam až chodby vedou a pokud hryzce neudusí, minimálně mu zasmradí chodbičky natolik, že je přestane na čas používat. Samozřejmě zkusí hrabat nové. Ale pokud budete tuhle činnost provádět pravidelně, máte šanci mu dost znepříjemnit pobyt. Můžete zkombinovat s repelentem. Tedy s ricinovým olejem s ceyenskýnm pepřem a trochou jaru, to vše smíchat s vodou v poměru asi 1:10 rozprášit všech plochách tak aby se to vodou zasáklo do země. Zopakovat po 14ti dnech.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?8:44
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz