Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Včera jsem vyrýval a přesazoval 16 slivoní naroubovaných na mirobalánu minulé jaro, přesně polovina měla od hryzců utnutý kýlový kořen tak jen zůstaly slabší kořínky nad ohlodanám pahýlem, musel jsem je pořádně prostříhat ať je poměr větví ke kořenům přijatelnější. Bohužel tyto podnože záměrně umistňuji v nejmokřejším místě zahrady - mají zde intenzivní růst.

Zde je s hryzci marný boj a tak to neřeším a jsem rád že polovina stromků byla v pořádku.Další budu přesazovat postupně, vždy začínám od nevětších průměrů a končím u tenkých špičáků tak mám na 14 dní co dělat. Ty nejtenčí bývají většinou bez újmy ale jsou vyjímky že se mi stromeček naráz vyvrátí a je bez všech kořínků.

Přesazené slivoně na sušších místech zahrady a polností sadím bez košů a zde problémy s hryzci (zatím)nejsou. Do košů dávám jen pár jabloní po zkušenostech kdy se mi vyvraceli desetileté stromky.

Ostružiníky a maliníky jim nechutnají, ale pod borůvkami v rašelině si ty potvory asi dělají domečky...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika