Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rád bych se zeptal na zkušenosti s hubením mšic a položil několik dotazů:

1. Na jaře se mi vždy nejdřív objeví mšice na lísce a slivoních. Nemám s tím problém, vždy stačí nastrouhat kousek mýdla, rozpustit ve vodě a postříkat napadená místa. Mšice to spolehlivě zadusí bez vedlejších efektů. Mám ale problém s malinama - když takový postřik provedu na nich, mnoho listů částečně zhnědne/uschne, hlavně ty mladé. Co použít na maliny, aby jim to neublížilo?

2. Mšice se usazují na některých stromech a dopomáhají tomu mravenci, kteří proudí nahoru/dolů a pěstují si je. Je dobré pod těmito stromy nastražit nástrahy na mravence? Nezpůsobím jejich vyhubením jiný problém?

3. Ve skleníku, který jsem zkusil prvním rokem, bylo dost živo. Objevili se tam jak mšice (které způsobovaly krabatění listů okurek), tak škvoři, kteří jsou prý velmi užiteční a mšice požírají ve velkém. Bohužel to dopadlo tak, že mšice nezmizely a škvoři okusovali papriky a neurodil se na nich nakonec jediný plod. Jaký navrhujete postup ve skleníku? Použít nějaký postřik, který kompletně vše uvnitř vyhubí - jak škvory, tak mšice?

4. Jak se postavit k červivosti (obalečům) jabloní? Je pravda, že na stromech máme spoustu slunéček, a nechtěl bych je postřikem zbytečně zlikvidovat. Nyní mám už jen 3 jabloně - fungovalo by dostatečně, kdybych na každou z nich pověsil feromonový lapač?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika