Zničený skleník

host - 175.130 (?)
3.1.2014 21:12

Dobrý večer. Jedná se o salát ledový - Ledáno.  Nesnáší letní horka, ale zato mu nevadí mráz. V této teplé zimě jsem opomenul větrat studené pařeniště a část hotových salátů se odporoučela na kompost. Tento salát se dá krásně pěstovat i v bonsaj miskách. Je nádherný jako dekorace na stůl i jako žádaná zimní zelnina. Na dalších fotkaách je konzumní velikost. Zdeněk

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Zdenci - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 245.32 (?), 2.1.2014 20:29

Dobrý den Zdeňku, prosím Vás o jakou odrůdu salátu se jedná. Děkuji

host - 175.130 (?), 3.1.2014 21:12

Dobrý večer. Jedná se o salát ledový - Ledáno.  Nesnáší letní horka, ale zato mu nevadí mráz. V této teplé zimě jsem opomenul větrat studené pařeniště a část hotových salátů se odporoučela na kompost. Tento salát se dá krásně pěstovat i v bonsaj miskách. Je nádherný jako dekorace na stůl i jako žádaná zimní zelnina. Na dalších fotkaách je konzumní velikost. Zdeněk

host - 175.130 (?), 3.1.2014 21:14

další fotka

host - 175.130 (?), 3.1.2014 21:16

Hlávka ke sklizni

host - 230.66 (?), 28.4.2014 23:10

Chtěla jsem se zeptat pane Zdeňku, jak dlouho a jaké zkušenosti máte se skleníkem Rion. Chceme si pořídit skleník, tak se rozhodujeme, který koupit.

host - 175.130 (?), 29.4.2014 21:42
Dobrý večer. Skleník máme již čtvrtou sezonu. Je dostatečně pevný pro 50 cm sněhou vrstvu suchého sněhu. Při sněhové pokrývce 1 metr odhazuji boky. Kroupy snáší dobře bez poškození. Vítr - je třeba řádně přikotvit. V letních vedrech se mi zdá, že v něm není takové spalující horko jako ve skle. Nemusí se ničím natírat. Po sezoně celý skleník řádně osprchuji, nechám odmočit kapky hlíny a poté opláchnu hadicí. Pod celé základy si dejte králičí pletivo a celý obvod i dno zaizolujte tepelnou izolací. Osvědčila se mi středová níže položená cestička. Výrobci bych vytknul provedení zaijštění otevřených dveří. Jinak skleník chválím a doporučuji si koupit raději větší, protože při koupi skleniku se již stáva malým. Nebyla to špatná investice. Zdeněk.

host - 126.12 (?), 1.1.2014 9:46

Dobrý den, silný vítr mi zničil jedno okno z polykarbonátu o síle 4 mm.Nevíte kde se dá koupit náhradní? V hobymarketech je k dostání pouze rozměr, kde budu mít hodně nepoužitelného odpadu. Rozměr mám 132 x 82 cm. Prodejci na můj dotaz nereagují.

Mirek

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 242.167 (?), 1.1.2014 10:02

U nás v každém slušném sklenářství mají i polykarbonát a uřežou ho na míru. Cena bude ale podobná jako v tom hobymarketu protože si samozřejmě započítá i prořez.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 166.4 (?), 1.1.2014 11:05

Mám velmi podobný skleník jako paní Veruna - mé zkušenosti za 4 roky provozu jsou zde.

Souhlasím s panem Zdeňkem - pokud je větrno, je nutné zavřít všechny větrací otvory, pokud se dostane vítr dovnitř, skleník skutečně působí jako plachta na plachetnici. To, že vítr u skelníku Mythos zdeformoval i hliníkovou kostru je možná tím, že polykarbonáty jsou pevně vsazeny v konstrukci. U mého skleníku drží polykabonáty zacvakávací ocelové spony, když by bylo nejhůř, uletí polykarbonát ale konstrukce přetrvá - naštěstí se mi to nikdy nestalo, ale bylo to zde v dikuzi popisováno 

Na větrných místech budou asi vhodnější skleníky svařené z ocelových profilů a zasklené sklem - jsou mnohom těžší a tím i stabilnější, ovšem cenově poněkud jinde než Venus či Mythos. 

host - 21.2 (?), 1.1.2014 18:17

děkuji za příspěvky a rady. ráda bych měla stabilnější skleník, vím, že ocelová konstrukce a sklo je stabilnější, ale pokud jsem četla diskusní forum o sklenících, měla jsem pocit, že pro skleněný skleník byly také výhrady - neizoluje tepelně tolik jako polykarbonát a při vysokých teplotách se rostliny dříve spálí. skleník pana Zdeňka se mi líbí, prosím jaký je výrobce a jaká je cena skleníku? pokud má skleník umělohmotnou konstrukci - není nebezpečí že při velmi nízkých teplotách (vloni bylo více než mínus 20) konstrukce zkřehne a při větším větru se může zničit?  mám už teď strach koupit něco nekvalitního,  co se brzo zničí. Děkuji. Veruna

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz