Závlaha Gardena Micro-Drip

starling - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (156) - 59.152 (?)
18.12.2010 2:14

Tak jaké jsou Vaše zkušenosti s touhle závlahou po sezoně? Docela by mne to zajímalo. Plánuji totiž něco podobného :-).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 16.89 (?), 1.5.2010 10:24, zobrazeno: 9056x

Máte s tím zkušenosti?

mám skleník 3 x 3.6 metru, na protější straně 2+2 okurky a zbytek na každé straně po 6-8 paprikách

na půdě tkaná černá textílie

po ní bych rozvedl potřebné hadice a ke každé paprice umístil jeden "kapač" plus k okurkám, tam bych nastavil ale větší "průtok"

pak bych to třeba 2x denně přes léto pouštěl na hodinku, připojení na hadici a otočení kohoutkem, takhle by to zvládnul i zbytek rodiny, když tam nebudu

host - 118.157 (?), 5.5.2010 15:32

Zkušenost jsou poměrně dobré. Micro-drip jsem používal nejdřív na zavlažování balkonových truhlíků, potom i na zahradu. Je to takové lego, jednotlivé části jsou ale poměrně drahé.

Pokud budete mít připojení na kohoutek, potřebujete na hadici filtrační jednotku.

Praktická rada – pokud budete používat tenké hadice (5 mm), je dobré je zaokruhovat, tedy vést hadici od filtrační jednotky kolem všech kytek zpět k filtrační jednotce. Jinak v tenké hadici s délkou dost klesá tlak. U tlusté hadice (16 mm) tento problém není.

Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 254.183 (?), 31.5.2010 21:28

tak jsem systém dnes zakoupil, nebylo to zase tolik peněz a kvalita je na první pohled špičková

na vstupu do skleníku bude ta základní jednotka, na tu vždycky nacvaknu standardně hadici stop spojkou

z jednotky půjde kousek té tenké 4,6mm hadičky a pak bude "T" kus a z něj na každou stranu skleníku povedu opět tu tenkou hadičky

na levé straně jí budu kroutit kolem asi 6 paprik a tam bude vždy řadový kapač (2 litry na hodinu) a bude to ukončeno koncovým kapačem u jedné okurky, tam je volitelný "výkon" 1-8 litrů za hodinu

na druhé straně opět kolem paprik a na konci to přejde na levou stranu ke druhé okurce, tam dám opět ten silnější kapač

takhle budou dvě větve a ten tlak by snad neměl být problém

ještě ale jaké množství zálivky zvolit???

předpokládal jsem v létě vždy po ránu zapnout to na půl hodiny, paprikám to dá po litru vody a okurkám při nejvyšším nastavení 4 litry, snad to nepřemokřím, vždyť přebytečná vláha půjde do země...

co myslíte?

starling - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (156) - 59.152 (?), 13.6.2010 12:48

Nějaké foto pro inspiraci by nebylo?:-)

starling - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (156) - 59.152 (?), 18.12.2010 2:14

Tak jaké jsou Vaše zkušenosti s touhle závlahou po sezoně? Docela by mne to zajímalo. Plánuji totiž něco podobného :-).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz