Sousedi mají kočku lovkyni, ano je taková polodivoká a plachá, ale báječně loví, Co víc, viditelně ji lov baví. Není to tak dlouho, co se jí podařilo ulovit a položit k nám na cestičku hned 3 hryzce: rodiče a dva mladé. Sice není úplně jasné, zda byli z naší zahrady, ale na tom tolik nezáleží. Jenže populace těch krys u mne je asi mnohem početnější (a to na pozemku není ani potok ani rybníček). Předevčírem manželka sledovala požírání kořenů zelí v přímém přenosu, já zas loni mizení mrkve. Naštěstí se oba případy odehrály v "záhonu návnad", který udržuju, abych odlákal pozornost hryzců od záhonů důležitých.
Teď nedávno mne ale dost naštval: najednou mi uschla dvě naprosto zdravá rajčata a podezření padá na něj. Zatím jsem je nechal na záhonu, mají ještě pár zelených, tak na rostlině spíš dojdou. Téměř určitě jsou podhrabaná, protože zatím se mi nestalo, že by jejich kořeny žral. Ale možná se rozhodl změnit jídelníček. No nic, 2 z 55 a v podstatě po odplození není žádná velká ztráta.
Rád bych se ho zbavil, jen což. Ale jak? Naftu, jedovaté plyny, případně výbušniny do děr cpát nehodlám.
A ta drahá pískátka opravdu nefungují.
Milan HP
A pozdravujte Andrewa.