Rada

host - 173.160 (?)
16.9.2009 20:14

dobrý den, podle obrázků vidím, že na té půdě vám asi opravdu nic neporoste. Rozhodně nejsem žádný odborník, ale zahrádka je mým koníčkem a také sleduji pořad / zahrada je hra/ a podobný problém tam řešili. Ty barvínky máte zasazeny řekla bych v tvrdé jílovité zemi. Aspoň to tak vypadá, ale barvínky z vlastní zkušenosti rostou lépe ve vlhchčím a polostinném místě. Jestli máte tuto půdu i pod vrbami a tisy, tak si myslím, že to bude podobný problém, u těch vrb určitě. U tisů můžete určitě zkrátit protáhlé výhonky, zahustí se. Ale myslím si, že by pomohlo odkopat asi 50cm zeminy a vyměnit za novou humózní. Jiné řešení je udělat tam malé jezírko a upravit okolí kameny a zabezpečit aby vám tam nespadlo dítě. Ale to je jen moje představa a rada. Ta napadená jabloň to bych řekla, že nemá vliv na vaše rostlinky. A jestli tam máte nějaké škůdce, tak to nejde poznat na těch fotkách.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Michaela Macáková - (9) - 208.72 (?), 2.8.2009 16:05, zobrazeno: 4388x

Dobrý den, na tématu ŠKŮDCI jsem včera prosila o naléhavou pomoc o radu a protože se mi ozvala jen jedna paní, která mi na toto téma nedpověděla, žádám vás podívejte se a poraďte mi PROSÍM!!! Jinak snad přijdu o všechny rostliny, přidala jsem i fotky a už je to i na tisech

Předem moc děkuji Michaela

PS: měla bych ještě dotaz na ostříhání vrb /jsou také napadené/  a co s barvínkem když černá od kořene /je tu hodně kyselá půda,všude se tvoří mech/! Nějak se mi to na zahradě všechno hatí, jsem z toho úplně zoufalá

posílám foto vrb, ale moc na nich vidět není /na té druhé fotce je za plotem vidět kmen jabloně která je něčím napadená, ale není naše tak nevím co s ní/ a barvínkovou plantáž

ještě se chci zeptat jestli mám nějak zastřihnou tisi, jsou takové rozevláté neupravené, ale chtěla bych aby ještě rostli do výšky i šířky! Vím že si řeknete že si mám přečíst odbornou literaturu, ale mě víc vyhovuje tato forma. Navíc mi zahrada a 17. měsíční syn zaberou tolik času, že na dlouhé hledání a prokousávání se odbornými výrazy které mi nic neříkají, doopravdy nemám čas ani sílu! 

Ještě jednou předem moc děkuji za rady M.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 173.160 (?), 16.9.2009 20:14

dobrý den, podle obrázků vidím, že na té půdě vám asi opravdu nic neporoste. Rozhodně nejsem žádný odborník, ale zahrádka je mým koníčkem a také sleduji pořad / zahrada je hra/ a podobný problém tam řešili. Ty barvínky máte zasazeny řekla bych v tvrdé jílovité zemi. Aspoň to tak vypadá, ale barvínky z vlastní zkušenosti rostou lépe ve vlhchčím a polostinném místě. Jestli máte tuto půdu i pod vrbami a tisy, tak si myslím, že to bude podobný problém, u těch vrb určitě. U tisů můžete určitě zkrátit protáhlé výhonky, zahustí se. Ale myslím si, že by pomohlo odkopat asi 50cm zeminy a vyměnit za novou humózní. Jiné řešení je udělat tam malé jezírko a upravit okolí kameny a zabezpečit aby vám tam nespadlo dítě. Ale to je jen moje představa a rada. Ta napadená jabloň to bych řekla, že nemá vliv na vaše rostlinky. A jestli tam máte nějaké škůdce, tak to nejde poznat na těch fotkách.

host - 173.160 (?), 16.9.2009 20:32

Ještě bych dodala, pokud sem si u té vrby dobře všimla, žejí něco žere lístky, tak na všechny škůdce živočišného původu používám přípravek / karate/

host - 143.205 (?), 18.9.2009 8:17

K barvínkům, podle obrázku jsou dobře zasazené ve stínu, zeminu můžete vylepšovat postupným přidáváním dobrého zahr. substrátu, nebojte, barvínek je skoro k neumoření, sice nepokryje hned po výsadbě plochu zahonu, ale neuhyne a za pár měsíců se vzpamatuje, nepotřebuje ani moc zalévat.  Černají staré výhony,  po zakořenění vyrostou nové, živé.

Michaela Macáková - (9) - 208.72 (?), 24.10.2009 15:11

Moc Vám děkuji za odpověď!!!

S pozdravem Michaela

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky >