Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Snad by se jim nic nestalo, kdyby měly vodu starou. Já ale zpravidla vodu měním. Když přinesu lekníny ze sklepa, tak vanu kyblíkem vyčerpám, usadím si květináče (ty přiložím něčím těžším, aby nevyplavaly),a když mám usazeno vše jak chci tak jen doplním už čistou vodou. Proud vody z hadice by měl být přitom nasměrován na stěnu vany a pomalu dopouštět, aby se zbytečně neuvolňovala hlína z květináčů. I když se někdy i stává, že vyplave i kytička na hladinu, tak se prostě jen zasadí zpátky a je to. Hlína se doporučuje taková těžší hlinitá. Když si už člověk stím hraje, tak může použít třeba i tyčinkové hnojivo, které píchne přímo ke každému leknínu. Mimochodem tyčinkové hnojivo se doporučuje tam, kde jsou v jezírku rybičky. Aby to hnojení sloužilo jen kytičkám a minimálně přišlo k rybičkám. Nebo stačí, když je voda dopuštěna, tak hodit dvě - tři hrstě granulek kravského hnojiva do vody.Zakalení vody se za den, dva upraví. Hladina se vyčistí a pak už stím žádná práce celý rok není. I kdyby lekníny prvním rokem nekvetly, tak jsou nádherné listem. Ale mně zatím aspoň ty jednodušší bílé a růžové kvetou vždy a je to nádhera. Mohu říct, že jsem darovala kousek kořene leknínu příteli, který jej zapomněl přes zimu v obyčejném umělohmotném kyblíku s vodou a nejen, že tu zimu přežil ale ještě kvetl dřív, než ty moje zazimované doma.

A máte pravdu, že mám kytičky hrozně ráda, jsem sice zahradníce amatérka. Učím se pomocí pokusů a omylů ale zahrada je pro mne relax, ikdyž mne z té relaxace bolí kolikkrát všechny tlapičky Mimochodem manžel o mne tvrdí, že nejsem normální, protože málo kdy přijdu domů, že bych si nepřinesla alespoň malou sazeničku čehokoliv . Asi se budu muset nad sebou zamyslet .

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika