Počasí 2025

host - 21.209 (?)
28.9.2025 7:56

Pozeral som predpoveď počasia na 30 dní vyzerá to dobre. Teplotne nadpriemerná jeseň.

pocasie
pocasie
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 26.9.2025 11:20

Děkuju těm Nahoře, že mi pomáhají ve snaze o zabržtění mě, toho vozu v chvatu, páč by to mé bolavé koleno, ramena a vůbec celá kostra nejspíš šeredně odskákalacool. Navíc voda byla a je třeba, mám v plánu asi za měsíc na naše budoucí bydliště přesadit hafo dalších mladých stromků a keříků, takže i proto to vítám. Výhled na min.14 dní je slunečný, tak chci pro ta dřívkacheeky připravit hebký pelíšek, SPCH.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10854) - 70.240 (?), 26.9.2025 14:36

Vás pozlatit, pane Koryčanský. Přemýšlel jsem, co je to ten Romarén, ale vidím, že jste ten termín osvětlil. Schválně si někdy ten film stáhnu. Vy jste takový starosvětský, přírodní člověk, že? To je sympatické. Co se týče hmyzu, tak včely od jisté doby zmizely a vystřídaly je vosy. Pokud jde o počasí, tak doufám, že deštivo nevystřídá od pondělka noční "holomráz". Neměl by.

host - 136.144 (?), 26.9.2025 19:10
Já si spíš chci přečíst přímo knihu Živá voda od Marcela Pagnola. Ovšem ve druhém díle toho filmu tam měl jistý Kohoutek farmu na karafiáty. Jednu dobu jsem chtěl tyto květiny také pěstovat, ale nevzešla semínka. On ten Kohoutek nebyl takový blázen jako my všichni zde, zabívající se pěstováním ovoce, měl to v hlavě celkem srovnané. Však uvidíte sám...

host - 146.67 (?), 26.9.2025 20:51

No vidíte, to jsem netušila, že to napsal Pagnol. Kdysi dávno jsem četla Jak voní tymián. Ty filmy byly krásné. Tady napršelo a narostla tráva. Jitka

host - 136.144 (?), 26.9.2025 21:04
Trávu ani nepřipomínejte, letos s ní byla jen otrava a podmínky pro sušení špatné. Naštěstí jsme nebalíkovali, děláme sice jen takové malé kulaté, ale i za těch nejlepších podmínek se stalo, že bylo moc sucho a nebo moc mokro a pak jsou problémy. Profesionálové snad při balíkování těch belkých kvádrů do toho sena vstřikují nějaký přípravek. Já mám nejraději Tatínkovu slávu a Maminčin zámek. I naše produkce natočila film o ucpaném pramenu, ale název si nevybavím. Kluci našli jeskyni ucpali pramen a nějaký bohatý statkář chtěl koupit celou vesnici. Ale nevím jestli to bylo na motiv Pagnola.

host - 91.196 (?), 27.9.2025 8:41

Já měl uvyklé své králíky i na natě z topinamburu, cukrové kukuřice-bylo to zpestření nejen chuťové, ale taky to plnilo objem-v době roku, kdy kvůli velkému SUCHU-tzn.převážně v létě nebylo zelené-travsko. To přišlo vhod, že se pěstovaly giganty a další zeleniny, které se spotřebovaly od á do zet. Pak přerostlé kopřivy, kdy stonky těm ušákům posloužily i k obrusu zubů-i díky tomu déle odolaly dřevěné části kotcůcheeky! A ještě k vyjádření kolegy, že jsme tu všichni blázni-nesouhlasím, já jsem letadlowink, SPCH.

host - 136.144 (?), 27.9.2025 19:03
Pane SPCH, já jsem pouze parafrázoval toho Suberána.Ten druhý film z naší produkce se jmenuje Tajemství ďáblovy kapsy a má jinou předlohu jak jsem koukal. Tak se zdá, že to seno přes noc vymrzne a ve dne se dosuší.

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (719) - 49.37 (?), 28.9.2025 6:43

Pozeral som predpoveď počasia na 30 dní nevyzerá to dobre.

Počasie
Počasie

host - 136.144 (?), 28.9.2025 7:13

Sníh snad ještě z chrástu krmné řepy ometat nebudeme a těch pár Idared už se sklidí v pohodě. Na aktualní kalendářní měsíc to zase není tak zlé. U nás bývá dost často mlha a inverze. O pár km dál svítí slunce jako v létě. A někdy v letních měsících srážkový stín jako někde ve chmelařských oblastech. Za celá léta pozorování ale mohu říct, že je vždy pár let hubených a potom se to zase změní. 

host - 21.209 (?), 28.9.2025 7:56

Pozeral som predpoveď počasia na 30 dní vyzerá to dobre. Teplotne nadpriemerná jeseň.

pocasie
pocasie
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty