Počasí 2025
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.144 (?), 20.9.2025 21:07
Já jsem v každém případě rád, že už je letos po sklizni, ty poslední dvě jabloně a krmná řepa už nepředstavují nějaké extrémní zatížení, které by se nedalo zvládnout. Celkem se letos ta úroda podařila akorát naplánovat. Jen ty Durancie přeplodily což se podepsalo na kvalitě plesnivěním a první seno přerostlo k naší nepotřebě, ale to naštěstí sekl a obracel traktor. Takže někdy v lednu pro strýčka příhodu odebrat nějaké rouby, at už se použijí a nebo ne a až pominou silné mrazy ostříhat vinohrad. Jinak do března zbývá 5 měsíců. Ale nepředpokládám, že by se něco zásadního změnilo, u nás už je všechno tak nějak při starém už dobrých deset let. A at říkal kdo chtěl co chtěl, žádný rok nebyl přelomový a sázím na to, že ani 2026 přelomovým nebude. Já už v životě nějaké zásadní zvraty nevyhledávám... Asi jedna z posledních téměř tropických nocí a venku ani komára.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.144 (?), 21.9.2025 12:17
Budete je muset vzít pod křídlo pane SPCH, nevím jestli to takové opozdilé do Afriky zvládnou...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.144 (?), 21.9.2025 21:43
Venku pořád 21 C a konečně jeden komár. Už jsem si začínal myslet, že ta myxomatoza byl nějaký atentát... Blahopřeju pane Waltře, jste první o kterém vím, že měl brigádu. Vesměs všichni v okolí, kteří mi bridádníky dohazovali se však sami na svých zahradách plahočili... Když staré vlaštovky v pokročilé době odlétly a v hnízdě zůstala ptáčata neschopná letu, bratránek je prý nějak dokrmoval přes zimu, ale podrobnosti si už nepamatuju. Pane SPCH, doufám, že jste si to dnes v Kroměříži užil tu akci nejen na tržišti. Nějak už nečtu Týdeník a tak mi to uniklo, jinak bych se tam vydal. V neděli většinou nic nedělám, ale přinutil jsem dohustit povidlíčka a dát je do 8 skleniček plus 5 skleniček kečupu. Ale už to byla jen rychlovka, dělalo se to včera na sporáku půl dne. Nejhorší bylo poumývat nádobí. Ale mám pro letošek splněno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.68 (?), 22.9.2025 8:32
Letos nám konečně hnízdily vlaštovky u nás, přímo ve chlévě, a sice později, ale přesto se kokcidie objevila. Dva roky nám neuhynul kus, mysleli jsme si, že to konečně máme vychytané, ale bohužel. Jitka
Ale ochlazení je pro králíky fajn.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.144 (?), 22.9.2025 19:15
Pane SPCH, modlete se, modlete se. Dnes jsem posekl louku u potoka na seno, budeme pěstovat romaronské plemeno králíků, doufám, že to nekomolím. Já jsem četl o tom, jak se vlaštovky rády vozily na výletních jachtách, pavících se po moři. Posádka je musela odhánět, aby nedošlo k potopení. Ovšem aktuálně už bude plavba jistě bezpečná, po akci v perském zálivu jich hodně zahubil ten dým z hořících ropných věží.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|