Chlazení piva
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 69.62 (?), 25.12.2007 15:52
dyt je to kravina:) kdo ma na sud za 1000 kc a ma ho parkrat do roka tak snad ma i na chlazeni ne? ja koupil chlazeni na 3 pipi za 4500 kc to snad neni tolik abych nad necim premyslel, treba nad studnou a delat vytah a nejlepsi pivo je kdyz je to na vduch, co2 je na prd a hlavne se musi umet tocit minimalne pozor rikam minimalne na 3x pivo se ma tocit okolo 5 minut a musi krouzkovat a kdyz se dopije mela by byt v pulitru este dostatecna pena, sice prvni se vypije rychle ale kdyz ma clovek treba 5 a pije ho dyl tak pena musi drzet, hodne zalezi na teplote mejte se petr
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 30.12.2007 15:28
Za mých studentských let jsme vzali deku, hodili na sud a pak už se deka jenom udržovala mokrá. Dneska podle mně by stály za úvahu dvě věci. Za prvé sud do zásoby by se po dovezení ponořil do té studny nebo dal nějak do sklepa. Při pití bych nechal na sudu osvědčenou mokrou deku nebo nějakou filcovou silnou látku, ale kolem sudu bych udělal kryt třeba z plechu a do něho foukal nějakým větším větrákem vzduch. Indikace vlhkosti v dece na sudu by byla nějakým měřidlem vlhkosti. Pak by bylo už jen třeba deku na signál měřidla polít nebo rovnou čerpadýlko ve vědru s vodou a jak by deka vyschla, automaticky by ji postříkalo. Ono už ta vlhká deka i v létě udržela sud znatelně chladný a ještě to ofoukávání větrákem by bylo úplně dostatečné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.46 (?), 18.6.2011 20:16
Dobrý den,
zkuste zvážit vodní stolové chlazení AS45 2x kohout. Z jednoho kohoutu lze čepovat chlazenou sodovku a z druhého kohoutu podávat chlazenou vodu či pivo.
Univerzálnost tohoto chlazení je super.
S pozdravem
Bahník
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.57 (?), 20.1.2008 16:15
Při použití ruční pípy za cca 2.500,- Kč koupím sud dva dny dopředu a dám ho do lednice. V létě seřídím chlazení v lednici aby tam bylo tak 5 stupňů. Sud dám do futrálu z karimatky (mám ho také v lednici). Při častější spotřebě je možné pípu s chlazením zapůjčit cca 200- 250,- Kč na sobotu a neděli. Osvědčilo se mi kupování dvou 30 l sudů a ten druhý mám až do vyčepování prvního v lednici. Výčepní zařízení Mini - Anta jsem zakoupi před nedávnem a celé to stálo cca 17000,- Kč. Vyplatí se k tomu dokoupit za cca 600,- čistící nástavec a na ten připojit hadici ze sprchy cca 60,- Kč. Pak je možné čistit zařízení teplou i studenou vodou. Zkoušel jsem chlazení ve studni, ale pivo není dostatečně vychlazené a dlouho pění. Ještě je k mání suchý led u f. Linde ale nevím co stojí a je k dostání jen v pár velkých městech (Paraha, Plzeň). Problém s chlazením ve studni u ruční pípy je i ten, že se sudem by se před naražením nemělo hýbat
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.54 (?), 7.2.2008 13:46
Stačí sud koupit pár dní dopředu a dát ho do sklepa, v mrazáku namrazit v pet lahvích led a potom sud dát do nádoby obskládat ledem v rozdělaných lahvích a zalít studenou vodou. Pivo vydrží do druhého dne jako křen, pokud je ve stínu. Varianty se studnou a nějakou hadicí se mně nelíbí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|