Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Koukám, že jsem už zhruba 14 dní nepodal žádné zpravodajství.

Zpočátku (koncem června) to bylo takové střídavé, jednou málo, jednou hodně, záleželo to samozřejmě i na počasí (to tu asi byla zrovna taková nějaká několikadenní vlna studeného severního vzduchu) a taky jsem neměl moc čas koukat, kde co lítá.

 A začátek července (sledování jsem trochu zanedbával) byl ještě slabší. Už zhruba týden se chystám světluškovou sezónu definitivně pro letošek odpískat: na procházkách jsme několik dní neviděli ani jednu letící světlušku, pozemních byly někdy jednotky, někdy desítky, podle toho, kdy jsme šli venčit a kterými cestami jsme se ubírali. Pak jsme jich zase jednu či několik málo viděli. Předevčírem (7.7.) zase nic - ale jen co jem přišel domů, dostal jsem hlášení: "Jedna světluška letěla kolem oken hned, jak jste odešli." - no a na procházce nic.

Včera (8.7.) v dubině s podrostem ostřice třeslicovité jsme v intervalu 22,03 - 22.17 viděli letět 2-5 světlušek a pár desítek pozemních.

Dnes (9.7.) jsme letící světlušku už zase nepotkali žádnou a na zemi jen asi 3-5 kousků. Že by to byl tedy definitivní konec letošní světluškové sezóny?

Anebo se s nimi v těchto dnech ještě někdo někde vídáváte? Podejte, prosím, hlášení. Předem děkuji.

Josef.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika