Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Presne ako pise Bred_ik, zasvinil Ste si to tam chemiou uplne zbytocne, stacilo si precitat navod na pouzitie,...Nehovoriac o zbytocne stravenom case a minutych peniazoch. No co uz. Taka je dnes doba - najpr konam, az potom premyslam.

V zavislosti na ploche, chuti a dostupnej pracovnej sile mozno likvidovat nasledovne:

1.) Zakryt podu niecim, co neprepusti svetlo a sucasne, co pyr neprerazi, za 1-2 sezonu je pyr prakticky zlikvidovany. Alternativne, pokial tam nerastie nic ine, mozno aj celu plochu posypat hrubsou vrstvou drevneho popola a netreba zakryvat.

2.) Vytahat ho rucne aj s korenmi. Kedze tieto sa nachadzaju len do hlbky cca 10-15 cm, ide to dost dobre. Poda vsak musi byt kypra, neutlacena. Pokial je utuzena, treba najprv skopat/poorat. Z utlacenej pody sa da vybrat tiez, ale rozbijanie hrud s korenmi zaberie nasobne viac casu ako pri prvom sposobe. Alternativne mozno vytahat korene nie rucne, ale pomocou specialnych (rotacnych) bran.

3.) Pravidelne rotavatorovat v intervaloch zhruba 2 tyzdne pocas celej sezony. Tym sa pyr neustale drobi na male kusky, ktore do dalsieho rotavatorovania prejdu len fazou vydaja energie na tvorbu novej rastliny, nestihnu vsak energiu nacerpat spat. Postupne sa takto nicia. Neapliovatelne ak je hustota pyru vysoka - rotavatorove noze sa takmer okamzite cele omotaju korenmi pyru a treba ich stale odstranovat. Nesmie sa pocas sezony nikdy prestat, inak si namnozite este viac pyru ako bolo povodne.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika