Ukousnuté květy růží



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
            
host - 63.167 (?) 
8.5.2012 19:57

Vážení všichni, kteří trpíte tímto fenoménem nebo spíš FANTOMEM který likviduje naše milované růže. jsme na jedné lodi! Také mám tento problém a velice tím psychicky trpím. Minulý rok jsem si to zažila, ale i přesto jsem nakoupila další krásné sazenice růží. Letos jsem nějak zapomněla na to, co se mi loni stalo a tak se situace opakovala a opět se o mne pokoušel infarkt, když jsem objevila ty zdecimované keříky růží. Vyhlašuji boj proti srnkám a to všemi způsoby! Vím, že drátěný plot by byl nejlepší, ale měl by být dostatečně vysoký, protože srnky umí dost dobře skákat! Na stavbu plotu zatím nemám dostatek prostředků, tedy hlavně času, tak to zkusím alespoň s nějakým postřikem proti okusu. Určitě mi to za to stojí, protože růže miluji a ráda bych se těšila z jejich krásy. Vždyť kvůli tomu jsem se je koupila! Přeji všem hodně zdaru v tomto boji. Nedejte se! Vždyť každý má své místo! My na zahradě a srnky v lese!                       

Dana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
               
jiricekc - (30) - 160.78 (?), 5.6.2012 14:35

Dobrý den,

Podařilo se Vám toto nějak zastavit?

U nas to začalo před pár dny jahodami - naprosto všechny sazenice sklizeny včetně listí. Podotýkám, že nejsou na jednom místě, takže cokoliv to bylo (myslím zajíc), bylo pěkně vybíravé. Pak nám to očesalo pelargonie (jen květy), trochu zoblo salátu. Teď však i růže! Je to velmi nepříjemné u nově založené zahrady. Chybí nám kousek plotu, ale než bude, může být pro mnohé rostliny pozdě. Jetelu v trávníku se "to" ani nedotklo.

Na zahr. webech jsem našel recept na následující postřik:

Nakrájet na jemno cibuli a 5 stroužků česneku. Dejte do 1 litru vody a nechte 1-2 hodiny odstát. Přeceďte tekutinu a přidejte do ní lžičku Tabasca (nebo podobný pepper sauce, silnější cayenne pepper ucpe rozprašovač) a polévkovou lžíci mycího prostředku na nádobí (Jar, LOC od Amway, čím méně chemický, tím lepší). Toto nechte týden v lednici. Lze tím pak stříkat.

Páchne to silně, jen nevíme, jestli to zvěř odradí. Jahody a pelargonie se zdaji posledních pár dní netknuté, ale teď ty růže... nedokážu si představit stříkat celou zahradu takto. Navíc pokud zaprší, celé to je nanovo.

Nějaké jiné nápady? Má někdo zkušenosti s elektronickými plašičemi zvěře?

Děkuji za jakýkoliv nápad.

Jirka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika