Taky vám zmrzly růže?

host - 230.129 (?)
15.4.2012 19:54

tak moje jak které. nejhůře jsou na tom popínavé. velkokvětéty jsem vzala u země už před třemi týdny - angličanky-  nejhůř dopadla Pat Austin - tu jsem střihla až u země.. jiné se tváří jako nic - třeba Crocus Rose je napučená až ke konečkům. celkem to angličanky přežily dobře, ale byly nakopčené. taky Barock -Tantau-.je divný, ale u toho ještě čekám. zrovna tak u Elfe si nejsem jistá co bude. zkrátila jsem ho ale razantně.. měl 2,5 metru - má jen půl..no narostou i pokvetou. nebude to ale taková záplava jako loni..překvapily mně třeba ostrožky - ty jedou jako by zima nebyla.- skalník - sousedka říká, že obrazí a pak to hnědé samo odrolí.. tak nevím - nemám.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 38.194 (?), 15.4.2012 13:58, zobrazeno: 12377x

Mám na zahradě asi 20 růží a vypadá to, že část z nich zmrzla, jsou hnědé a nikde ani pupen, zatímco část už slušně obrůstá. Dost mě to mrzí zvlášt u popínavých a velkých keřů. Ty menší nahradím, některé snad ještě obrazí od kořenů, jen nevím, jestli nezplaní. Letošní zima byla špatná, pomrzly i Hebe. Takovou škodu na zahradě jsem snad ještě nikdy neměla.

JolanaM - (11) - 70.116 (?), 15.4.2012 14:09

Růže mám všechny, vždy dělám velké kopečky kompostu a ještě přikrývám hojně chvojím. Ale vymrzly všechny skalníky, hodně brsleny,  všechny vřesy a vřesovec, šalvěj a některé levandule. Taky jsme ještě takovou škodu nikdy neměli. Nejvíc mě mrzí skalníky,  pokrývaly celý svah a tvořily už krásný stálezelený koberec sad

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 218.19 (?), 15.4.2012 15:11

Tak s růžemi je to stejné, veliká moje milovaná růže je pryč... a další malé také- jsem z toho smutná. Hebe i vřesy také zmrzly. No vše se dá nahradit, ale než to zase vyroste...sad

host - 248.140 (?), 15.4.2012 16:42

Taky mi některé zmrzly, vůbec neobráží Elfe a některé angličanky, spousta jich raší až od země-neumím si představit, jak v červnu pokvetou.

Souhlasím s vámi, že takové škody jsem na zahradě neměla, hlavně v růžích a trvalkách.

host - 220.182 (?), 15.4.2012 17:41

Z růží mi také obráží jen nekteré, doufám, že některá ze zbývajících obrazí zespodu (některé byly z řízků). Vřesovce mám také komplet pryč, brslen je pryč jen jeden, také jeden pieris, ořechoplodec a hodně (až k zemi) zmrzl zimolez nitida. Zajímavé je, že dvě růže sázené na podzim raší. Nahrnuté a přikryté chvojím byly všechny.           Lída

Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 15.4.2012 18:08

Také se přidám s nářkem. Brsleny jsou na tom zle, ale většina jich asi obrazí. Skalníky také nevypadají dobře. Pryč je ibišek, nahnuté je to s třezalkama. Růže vypadají kupodivu dobře, také ořechoplodec obráží.

host - 230.129 (?), 15.4.2012 19:54

tak moje jak které. nejhůře jsou na tom popínavé. velkokvětéty jsem vzala u země už před třemi týdny - angličanky-  nejhůř dopadla Pat Austin - tu jsem střihla až u země.. jiné se tváří jako nic - třeba Crocus Rose je napučená až ke konečkům. celkem to angličanky přežily dobře, ale byly nakopčené. taky Barock -Tantau-.je divný, ale u toho ještě čekám. zrovna tak u Elfe si nejsem jistá co bude. zkrátila jsem ho ale razantně.. měl 2,5 metru - má jen půl..no narostou i pokvetou. nebude to ale taková záplava jako loni..překvapily mně třeba ostrožky - ty jedou jako by zima nebyla.- skalník - sousedka říká, že obrazí a pak to hnědé samo odrolí.. tak nevím - nemám.

host - 176.163 (?), 15.4.2012 19:42

U nás byla celkem dobrá sněhová pokrývka ale o některé růže jsem také přišla třezalka také neobráží brsleny jsou na tom špatně. Zato mě překvapila loni sázená dřevitá pivoˇnka krasně obrůstá.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 193.5 (?), 15.4.2012 22:34

Dobrý večer, tak růží mi asi pomrzla většina, měla jsem nakopčeno i zakryto, ale holomrazy to asi všechno zničily. Vyražené cibuloviny mi též pomrzly, takže mám jen listy, které jsou většinou z poloviny hnědé, poupata vymrzla... I já mám letos na zahradě škody jako nikdy, ale ještě stále čekám co vyrazí. Marcela

host - 119.206 (?), 18.4.2012 16:50

Ano, i já mám 10 kusů růží pomrzlých - jsem naštvaná, protože loni jsem zasadila 3x Rokoko a je fuč, 4x vzrostlý Westerland a 2x Coral dawn a Heritage. Ach, jo:-((

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz