Taky vám zmrzly růže?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 38.194 (?), 15.4.2012 13:58, zobrazeno: 12377x
Mám na zahradě asi 20 růží a vypadá to, že část z nich zmrzla, jsou hnědé a nikde ani pupen, zatímco část už slušně obrůstá. Dost mě to mrzí zvlášt u popínavých a velkých keřů. Ty menší nahradím, některé snad ještě obrazí od kořenů, jen nevím, jestli nezplaní. Letošní zima byla špatná, pomrzly i Hebe. Takovou škodu na zahradě jsem snad ještě nikdy neměla.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.140 (?), 15.4.2012 16:42
Taky mi některé zmrzly, vůbec neobráží Elfe a některé angličanky, spousta jich raší až od země-neumím si představit, jak v červnu pokvetou.
Souhlasím s vámi, že takové škody jsem na zahradě neměla, hlavně v růžích a trvalkách.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.182 (?), 15.4.2012 17:41
Z růží mi také obráží jen nekteré, doufám, že některá ze zbývajících obrazí zespodu (některé byly z řízků). Vřesovce mám také komplet pryč, brslen je pryč jen jeden, také jeden pieris, ořechoplodec a hodně (až k zemi) zmrzl zimolez nitida. Zajímavé je, že dvě růže sázené na podzim raší. Nahrnuté a přikryté chvojím byly všechny. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.129 (?), 15.4.2012 19:54
tak moje jak které. nejhůře jsou na tom popínavé. velkokvětéty jsem vzala u země už před třemi týdny - angličanky- nejhůř dopadla Pat Austin - tu jsem střihla až u země.. jiné se tváří jako nic - třeba Crocus Rose je napučená až ke konečkům. celkem to angličanky přežily dobře, ale byly nakopčené. taky Barock -Tantau-.je divný, ale u toho ještě čekám. zrovna tak u Elfe si nejsem jistá co bude. zkrátila jsem ho ale razantně.. měl 2,5 metru - má jen půl..no narostou i pokvetou. nebude to ale taková záplava jako loni..překvapily mně třeba ostrožky - ty jedou jako by zima nebyla.- skalník - sousedka říká, že obrazí a pak to hnědé samo odrolí.. tak nevím - nemám.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.163 (?), 15.4.2012 19:42
U nás byla celkem dobrá sněhová pokrývka ale o některé růže jsem také přišla třezalka také neobráží brsleny jsou na tom špatně. Zato mě překvapila loni sázená dřevitá pivoˇnka krasně obrůstá.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 119.206 (?), 18.4.2012 16:50
Ano, i já mám 10 kusů růží pomrzlých - jsem naštvaná, protože loni jsem zasadila 3x Rokoko a je fuč, 4x vzrostlý Westerland a 2x Coral dawn a Heritage. Ach, jo:-((
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|