Stagnující růže

host - 230.129 (?)
12.9.2010 10:35

je na nic, tak do popelnice. na podzim koupit pořádné růže, není to zase tak drahé. musí mít 4. hodiny slunečního svitu. pokud na místě byly předtím růže, tak vykopat díru a vyměnit hlínu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 41.2 (?), 6.9.2010 11:42, zobrazeno: 2690x

Letos na jaře jsem dostala od známé přebytky růží - floribundy a polyantky. Byly to tenké rostlinky, zvětšiny už narašené.

Podotýkám, že jsem již úspěšnou pěstitelkou čajohybridů, s těmahle si však nevím rady.

Zastřihla jsem kořeny, namočila rostlinky na den do vody a vysadila do jam s vyměněnou zemí. Jámy prolila vodou, zastřihla větvičky a namulčovala. Růže nejprve pokračovaly v rašení, ale poté jich velká většina uschla. Žádné chyby si nejsem vědoma, snad jen, že pro ně mám místo už jen na severo-východní straně domu. Slunce tam jde několik hodin ráno, před polednem už jsou ve stínu. Na některé z nich pak dopadají paprsky ještě pozdě k večeru (právě v tom místě jsou ty úspěšné). 

Když jsem ty "neujaté" nyní vyrýpla, nejméně polovina má stále živé kořeny. Vzhledem k tomu, že jsou nad zemí suché, předpokládám, že zůstala jenom podnož. Ani ta však zatím neroste. Mám je tedy zkusit napodruhé vysadit mělčeji a posléze naočkovat nebo je ještě nějaká možnost, že porostou?   

Děkuji

host - 230.129 (?), 12.9.2010 10:35

je na nic, tak do popelnice. na podzim koupit pořádné růže, není to zase tak drahé. musí mít 4. hodiny slunečního svitu. pokud na místě byly předtím růže, tak vykopat díru a vyměnit hlínu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz