Růže do živého plotu

host
29.4.2003 7:53
Já naopak mám se zásilkami od firmy Starkl velmi dobrou zkušenost, zejména růže má nádherné druhy, které se ani jinde sehnat nedají. Uvedené růže do živého plotu mám ji 5 let,
vloni byly vysoké až 170 cm, jiné roky kolem 150 cm. Pro vytvoření hustšího živého plotu doporučuji sázet dvě řady cik-cak, aby se růže vzájemně dotýkaly a prorostly. Jinak se zásilky od Starkla bát nemusíte, rostliny chodí perfektně zabalené, růže mají zvlhčený kořenový bal omotaný dřevitými vlákny a bývají dobře narašené. Pouze záleží na Vaší poště - aby rostliny zbytečně neležely na poště přes víkend - lze dohodnout s dodavatelem zaslání začátkem týdne.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host, 31.3.2003 17:33, zobrazeno: 11432x
Dobry den,
se zahradnicenim teprve zacinam, tak si necham rada poradit od profesionalu.
Docetla jsem se, ze existuji ruze do ziveho plotu (napr. zahradnictvi Starkl z Caslavi nabizi Quen Elizabeth), ktere narustaji az do vysky 1,5m.
Mate nekdo s temito ruzemi zkusenost? Rostou bez opory do takove vysky?
Dekuji. Jitka

eD - (22), 2.4.2003 16:46
Jen mohu přispět zkušeností se Starklem, a trochu i Bakkerem. Ani v jednom případě bych si už rozhodně neobjednávala na dobírku, v druhém případě jsem si dokonce objednala dvoubarevnou růži hnědobéžového odstínu, a růže má dokonce naprosto jinou barvu, což vedlo k reklamaci, kterou uznali, barva evidentně vznikla nafocením. Ani jedna firma ve mně již nevzbuzuje důvěru, nehledě na to, že jsou obě víc jak drahé. Také jsem před pár lety začínala, zkušenější mi poradili spíš osobní návštěvu zahradnictví. Moje zkušenost to jen potvrzuje.

host, 29.4.2003 7:53
Já naopak mám se zásilkami od firmy Starkl velmi dobrou zkušenost, zejména růže má nádherné druhy, které se ani jinde sehnat nedají. Uvedené růže do živého plotu mám ji 5 let,
vloni byly vysoké až 170 cm, jiné roky kolem 150 cm. Pro vytvoření hustšího živého plotu doporučuji sázet dvě řady cik-cak, aby se růže vzájemně dotýkaly a prorostly. Jinak se zásilky od Starkla bát nemusíte, rostliny chodí perfektně zabalené, růže mají zvlhčený kořenový bal omotaný dřevitými vlákny a bývají dobře narašené. Pouze záleží na Vaší poště - aby rostliny zbytečně neležely na poště přes víkend - lze dohodnout s dodavatelem zaslání začátkem týdne.

host, 2.6.2005 8:40
Keřové či sadové, někdy uváděné i jako parkové růže rostou do výše 1,5 i 2 metry. Jde jen o to vybrat si správnou odrůdu, aby netrpěla houbovými chorobami. Tyto růže se totiž v živém plotu sází hustěji a listí jim tedy hůře osychá a tudíž lépe ty choroby chytají. Queen Elisabeth je vhodná, i přes to, že je to již starší růže.

host - 51.4 (?), 22.2.2007 16:55
Přeji hezký den paní Jitko.Pokud si chcete objednat růže na živý plot ,Quen Elizabeth od pana Starkla,budou vám opravdu dělat radost.Mám s nimi letitou zkušenost a vyrostou opravdu vysoko a bez opory.Musíte se jim však věnovat.Budete-li postupovat dle návodu,budete spokojená. Dáša ze Žatce
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz