Růže

host - 230.129 (?)
22.7.2012 19:23

ahoj -- ty kupované oblouky jsou na nic -- i když se vám je podařilo postavit, mně do roka uhnily v zemi a stejně odešly.. dnes mám rokosové a nic se jim nevyrovná.. jsou pružné - v zemi zapíchlé tak do půl metru a spolehlivě drží bez dalšího upevnění.. taky opory co jsem fotila v roce 2010 jsou v pořádku.. jinak na nižší keře stačí do trojnožky bambusové pruty.. vydrží taky dlouho..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Ilona - (2), 8.1.2001 19:56, zobrazeno: 36400x
Není nadto, když se mám kam obrátit s problémem. Konečně vznikly stránky, které mi chyběly. Držím palce do budoucna a prosím, poraďte mi, kde bych sehnala co nejlevněji podpěry k pnoucím růžím. Díky

eva - (1), 8.2.2001 10:49
Ahoj Ilono,

čirou náhodou jsem zabrousila na tuto stránku při hledání někoho nebo něčeho, kdo by mi také poradil, ale s jiným problémem. Asi se stanu pravidelným návštěvníkem, jen doufám, že se to rozjede v trochu větším měřítku. Jsem vášnivý zahrádkář a proto mě vznik tohoto fóra moc potěšil.
Teď tedy konečně odpověď pro Tebe: snad to ještě bude platit - vloni jsem koupila podpěru ve tvaru dvojitého oblouku spojeného příčnými trubkami - vše kovové, natřené tm. zelenou barvou - výška cca 2 m, šířka cca 40 cm, za cenu cca 500-550,- Kč (údaje si úplně přesně nepamatuji) v OBI ve Štěrboholích. Nevím, jestli je to cena pro Tebe přijatelná, ale nic levnějšího v této velikosti jsem nesehnala.
Zdravím a přeju úspěchy v pěstování popínavých růží. Já je byla nucena přesazovat vloni v únoru právě k tomuto oblouku a kupodivu to bez úhony přežily, přesto, že to byly 3-4 leté exempláře a samozřejmě jsem jim při vyrývání zpřetrhala kořeny. Ale je vidět, že když se to dělá s láskou, přežijí rostliny vše.

Eva

host - 115.98 (?), 25.2.2010 13:09

dobrý den, tak já jsem si asi před 5lety tuto zelenou konstrukci koupila, ale dnes už sháním novou, bytelnější. Ta konstrukce, pokud ji zapíchnete jen tak do hlíny, vám do 5 let shnije. Takové, které mi asi budou vyhovovat stojí v Horbachu nebo Baumaxu kolem 2000,- Kč a více. Ještě nejsem rozhodnuta zda ji koupím.

host - 230.129 (?), 25.2.2010 14:46

Ahoj-trubkovité oblouky z marketů jsou na nic. Pokud neshnijí, poláme je vítr. Pokud chcete pevné, tak nechat vyrobit z betonářské oceli. Jinak nejsou špatné bambusové- třeba trojité nebo 3. bambusové tyčky svázat do jehlanu.  A nejlevnější jsou v Polsku.   Kája

kaja.so - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 230.129 (?), 25.2.2010 15:50

P.S - jsem vám ty  z Polska vyfotila. Nejsou to oblouky, jen opory. Ta poslední je z jednoho   L. marketu

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

kaja.so - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 230.129 (?), 25.2.2010 15:56

ještě chci dodat, že i když nevypadají nijak bytelně, na keřové a ta poslední na anglické růže  - stačily tady na sev,¨Moravě na až 1.m závěje sněhu. Držely bez vyvracení. K.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 48.243 (?), 25.2.2010 17:39

Oblouky s růžemi se nevyvracejí v zimě, ale v létě,  když mají růže spoustu listů a příjde pořádná vichřice. Ze zobrazených nedávám šanci na přežití ani jednomu...

host - 230.129 (?), 25.2.2010 19:43

dobrý večer- pane Janča s tím nemohu souhlasit -fotila jsem opory se kterými mám delší zkušenost. netvrdím, že je používám na 3.m růže. psala jsem o keřových a angličankách. na vysoké jsem si u mladého objednala oblouky z rokosu. jednu drobnokvětou popínavou mám i na bambusové opoře už 2.roky. když se třeba nakloní, tak ji narovnám, přiklepnu a dobrý. předtím byla na dřevěném žebříku ,  a ten i když byl dost hluboko, tak se kácel -byl těžký.    S pozdravem K.

host - 74.144 (?), 22.7.2012 10:39

Dobrý den, my jsme koupili obloukovou podpěru v OBI za 245,-Kč.Je ost pevná, udržela se i v silném větru, ale je to šmejdsky uděláno.Myslím, že jsem si měla připlatit a koupit něco kvalitnějšího.Při skládání jsme měli značný problém.(teda manžel:))Ale stojí, růže se pnou a vše je ok-za pár peněz... Dudíková

host - 230.129 (?), 22.7.2012 19:23

ahoj -- ty kupované oblouky jsou na nic -- i když se vám je podařilo postavit, mně do roka uhnily v zemi a stejně odešly.. dnes mám rokosové a nic se jim nevyrovná.. jsou pružné - v zemi zapíchlé tak do půl metru a spolehlivě drží bez dalšího upevnění.. taky opory co jsem fotila v roce 2010 jsou v pořádku.. jinak na nižší keře stačí do trojnožky bambusové pruty.. vydrží taky dlouho..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz