Popínavá růže
|
|
 |
 |
host - 80.56 (?) 18.7.2007 15:12
Dobrý den, také bych ráda požádala zkušenější zahradníky o radu. Chtěla bych pnoucí růži, nejradši sytě růžovou, opakovaně kvetoucí, vysokou 4 - 5 m, radši českou. Jak rychle rostou, jak prostříhávat, aby byla hustá a kvetoucí i dole a neměla jen holé klacky, či vůbec a nechat ji volně růst (stříhat jen odkvetlé květy). Připravit zem z koupené + kravský odleželý hnůj případně granulovaný? Je to hodně otázek, ale kdo to zná asi dokáže odpovedět. Děkuji, Vlaďka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host, 23.1.2004 11:52, zobrazeno: 60212x
Jsem zahradnice začátečnice.Chtěla bych pnoucí růži na pergolu.Jaký druh popř.název netrpí častými chorobami?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host, 29.1.2004 7:25
Moc hezká a odolná je např. New Dawn, perleťově růžová, kvete až do zámrazu a není s ní téměř žádná starost. Pokud byste chtěla červenou, výborně odolává chorobám Santana. Voní jen středně, ale je pořád hezká, květům nevadí ani déšť.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Evina - (2), 22.3.2004 22:38
Kdo mi poradí, chtěla bych stále kvetoucí popínavou růži, sluníčko svítí od 13 hod. Stačí to? Jakou zem při sázení? Čím je nejlepší vyvazovat růže na pergolu? Děkuji Eva.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host, 5.6.2005 14:25
A jakou byste rada barvu? Stale kvetoucich pnoucich ruzi je nastesti velky vyber. Dokonce i v OBI meli letos hezky vyber. Krasna ruze, kterou napr. letos v OBI meli, je Eden 88 (znama take jako Pierre de Ronsard). Je to zdrava ruze, ktera ma i nadherne olisteni! Cili je na pohled krasna jeste pred tim, nez vubec zacne kvest.
Dalsi dulezita vec je, do jake vysky se ma vysplhat, nektere dorustaji vysky trebas jen 3 m, ale nektere jsou schopne Vam prorust stromem az do vysek pres 6 m. Jak velkou mate pergolu?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.56 (?), 18.7.2007 15:12
Dobrý den, také bych ráda požádala zkušenější zahradníky o radu. Chtěla bych pnoucí růži, nejradši sytě růžovou, opakovaně kvetoucí, vysokou 4 - 5 m, radši českou. Jak rychle rostou, jak prostříhávat, aby byla hustá a kvetoucí i dole a neměla jen holé klacky, či vůbec a nechat ji volně růst (stříhat jen odkvetlé květy). Připravit zem z koupené + kravský odleželý hnůj případně granulovaný? Je to hodně otázek, ale kdo to zná asi dokáže odpovedět. Děkuji, Vlaďka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 19.7.2007 8:45
Je to opravdu hodně otázek. Doporučuji investovat do nějaké knížky, já například koupil V.Walter: Růže, ale v knihkupectvích je dostatek i jiných... Co se týče hnojiv, jsou k dostání speciání hnojiva, určená pro růže s návodem pro aplikaci. S výběrem a nákupem růže by měl slušný zahradník poradit, já bych doporučoval zahradnictví
Josef Urban, s.r.o. 24. dubna 85 664 43 Želešice Telefon: +420 547 217 997
Na tomto servru mi zahradnictví p. Urbana doporučila jedna dobrá duše a setkal jsem se tam s nevšední ochotou a přístupem k zákazníkovi. Je to rodina již zesnulého šlechtile růží, který vypěstoval řadu odrůd. Určitě vám dobře poradí, není nutno bezpodmínečně lpět na české odrůdě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.56 (?), 19.7.2007 12:51
Díky za informaci, knížku si pořídím i když praxe je nenahraditelná. Do Želešic zavolám pro radu, na návštěvu je to pro mě z Prahy bohužel dost z ruky. Na české odrůdě netrvám, ale slyšela jsem, že pro naše podmínky jsou místní odrůdy vhodnější než třeba americké nebo jiné cizí, které mohou snáze trpět chorobami. Hezký den. Vlaďka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 19.7.2007 13:51
Ještě jsem si vzpomněl, podívejte se na:
http://ruze.wi.cz/index.php?i=AEB00PN
Spousta informací, obrázků...
|