Zkus koupit obyčejné slepičince nebo hnojivo s guanem.
Já letos experimentovala se 3 novými způsoby a mám obrovskou násadu květů.
Samozřemost je vždy i kopost a jemně zapravit okolo +okopat plevel..
To co jsem loni nedělala:
1. Nastříhané banánové slupky zahrabané cca 5 cm pod zem cca 10-20 cm od kmínku podle velikosti růže /opakuji tak po 14 dnech 1-2 slupky podle velikosti růže/ Dávám je rozumně hluboko i daleko, abych neporušila kořínky. Zapravila jsem do hlíny i kousky neprané ovčí vlny místo rohoviny - šetřím
2. cca po týdnu až 2 jsem zahnojila růže močí zředěnou 1:10 s dešťovou vodou + trochu dřevního popela a zapravila rohovinu ke zbytku růží /lze použít již zmíněnou nepranou ovčí vlnu a klacíkem ji zapíchat do země rozumně daleko /neporušit kořínky a aby se pímo kořenů nedotýkala../
3. po týdnu hrst suchých kupovaných slepičinců v cca 5 litech vody. rozmočit a zalít.
Nevím jestli je to odborné, možná je to pěstitelský guláš, nicméně všechy se předbíhají, která dříve vykvete:-)
Proti hmyzu a nemocem jsem zastříkala preventivně raději dříve lžičkou neemového oleje a 1/5 lžičky tekutého eko přípravku na nádobí v cca 0,5-1 litrové lahvi. Olejem nepřeháním. Některým rostinám to vadí. Nevím jesti tento postup bude vyhovovat všem růžím. Zatím se všechny drží a mají hezky lesklé lístky. Snesou to i listy rajčat, paprik a wasabi...