Polámaná růže

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?)
16.3.2011 12:03

Dobrý den, štěstí, že cihly nespadly na manžela. Polámané bych ostříhala, odřené nechala. Určitě se růžička vzpamatuje. Měla jsem jich takhle zničených několik díky neopatrným řemeslníkům a nezahynula mi ani jedna. Marcela

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

jjaanina - (6) - 131.43 (?), 16.3.2011 10:21, zobrazeno: 4129x

Dobrý den, pěstuji třetím rokem keřovou růži Ascot. Byla nejvitálnější ze všech anglických růží co mám a jediná úplně zdravá, nádherně kvete, jen nevoní. Včera se na ni manželovi sesypala hromada cihel. Růže je hodně polámaná, ale já ji chci pokud to jen trochu půjde zachránit. Chtěla bych se zeptat, jestli se musí odstranit i všechny odřené větve nebo jen polámané a ty odřené nějak ošetřit. Jestli to mám udělat hned, nebo počkat až pokvete zlatý déšť a jestli postříkat proti plísním.  Prosím poraďte!!

pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 64.250 (?), 16.3.2011 11:17

Jistě manžel dostal vyhubováno, buďte ráda, že cihly nespadly na něj.

Těžko radit přes PCpokud to nikdo nevidí. Já bych to polámané ostříhal, růže opět obrazí. Co s těma odřenýma nemohu poradit.Zkuste na to jít s citem, pokud nikdo jiný neporadí.Já mám růži Qeen Elisabeth, se kterou jsem se ten rok po výsadbě už loučil (dostala zásah strunovkou) a po 2letech nikdo nepozná co se s ní událo. Příroda je mocná a já věřím, že Vám ta vaše růže bude nadále dělat radost.

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 16.3.2011 12:03

Dobrý den, štěstí, že cihly nespadly na manžela. Polámané bych ostříhala, odřené nechala. Určitě se růžička vzpamatuje. Měla jsem jich takhle zničených několik díky neopatrným řemeslníkům a nezahynula mi ani jedna. Marcela

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz