Jak Vám Whisky jde??
O ní je totiž dost známé, že má poměrně slabý růst.
Já ji měl přes 16 roků a byla to stále taková chudinka, že jsem ji nakonec zlikvidoval i když byla v milované oranžové barvě a nádherně voněla.
----------------------------
Zato Sutterovo zlato je mohutně rostoucí keř se spoustou květů a skvělým opakováním květenství.
Sutterovo zlato je skutečně oranžová trochu více do žluta ale s nápadným oranžovou žilnatinou hlavně u baze okvětních lístků.
Pro mne je rozhodující, že nejen dává spoustu květů, ale navíc je i super zdravá i v listu a dřevo spolehlivě mrazuvzdorné.
------------------------------------
Teď mám druhým rokem podobnou ale sytěji oranžovou Doris Thysterman a tak se také jeví jako nesmírně vitální a zdravá růže.
(Mám totiž velkou slabost pro oranžové růže, konec konců z psychologického hlediska je to údajně nejoptimističtější barva)
vloni na podzim měla na hned první rok po vysazení novém trýbu 8 impozantních květů (výhon který sám o sobě vypadal jako kytice.)
Letos si Doris Thysterman ji určitě nechám namnožit u pana Šípa ve Skaličanech protože s jeho růžemi mám nejlepší zkušenosti (očkuje na evidentně velmi výkonou podnož).