Odrůdy pnoucích růží, příprava stanoviště

host - 4.182 (?)
11.3.2010 17:13

Máte pravdu, že nové keříky nasazené vloni, toť otázka. Koupila jsem si na podzim žlutou popínavku, pořádně slně narostenou, žádné chuďátko, aby přežila zimu. Pořádně jsem jí zazimovala, zalévala, aby nevyschla. Sněhu bylo sice přes míru ale výsledek je skličující. Má jen jednu větev tak napůl zelenou, jinak ostatní jsou černé jak bota, takže mi asi nikdy nebude kvést v zahradě žlutá růže. Existují i odolné druhy? Myslím, že ty velkokvěté asi ne. Dá se běžně koupit ta žlutě-oranžová popínavka a pod jakým názvem? Dáša

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 230.129 (?), 3.3.2010 6:45

ahoj Hanko, tak i moje   růže dostaly na frak. ta letošní zima- některé jsou až k navršené zemi černé.tvého muže mne nenapadlo podezírat -myslela jsem cizí. no už je veseleji, snad ta druhá vlna zimy nebude tak zlá. s pozdravem   K.

host - 116.86 (?), 4.3.2010 10:57

Tak jak jsem zběžně proběhla mezi růžemi, zjistila jsem, že ikdyž jsme měli na zahradě asi 3/4m sněhu, některé růže nevypadají zdravě! Don Juan-úplně černej, Amber Queen to samé a jedna, u které jsem zapomněla jméno (ale u té jsem to čekala, protože už na podzim nebyla nic-moc). A nové keříky, které jsou zasazené teprve vloni... toť otázka. Snad se to zlepší. Uvidím tak za měsíc. Hanka

host - 4.182 (?), 11.3.2010 17:13

Máte pravdu, že nové keříky nasazené vloni, toť otázka. Koupila jsem si na podzim žlutou popínavku, pořádně slně narostenou, žádné chuďátko, aby přežila zimu. Pořádně jsem jí zazimovala, zalévala, aby nevyschla. Sněhu bylo sice přes míru ale výsledek je skličující. Má jen jednu větev tak napůl zelenou, jinak ostatní jsou černé jak bota, takže mi asi nikdy nebude kvést v zahradě žlutá růže. Existují i odolné druhy? Myslím, že ty velkokvěté asi ne. Dá se běžně koupit ta žlutě-oranžová popínavka a pod jakým názvem? Dáša

host - 67.102 (?), 22.3.2010 12:25

Mám výborné zkušenosti s popínavou žlutou růží Golden Gate (Kordes). Květy má nádherně svítivě žluté a voní. A hlavně to v ypadá, že v pohodě přežila zimu.

Vlaďka

kaja.so - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (58) - 230.129 (?), 3.3.2010 7:04

PS. -omlouvám se za dva příspěvky - myslela jsem, že se nezobrazil - a byla další stránka.  K.

host - 155.204 (?), 26.2.2010 11:39

Dobrý deň, aj ja mám New Dawn, mám ju na južnej strane plota, svieti tam slnko vlastne celý deň. Doobeda sú kvety krásne, ale poobede už opadávajú. Blízko nej mám Schneewaltzer a tej slnko vôbec neubližuje. Je obrovská, nádherná, kvety sú trváce. Maťa

host - 116.86 (?), 4.3.2010 11:03

Také mám New Dawn celý den na slunci a nepozoruji, že by tak rychle odkvétal. Ale může to být proto, že spodní část má přistíněnou stromkem, který je od růže asi 2m (stromek je asi 1,5m vysoký) Hanka

host - 176.18 (?), 4.3.2010 21:05

Také mám 2x New Dawn, je to růže, kterou miluji. Snese slunce i stín, nevadí jí liják a kvete 1x silně a pak slaběji až do mrazů, voní, je pěkná ve váze. Dobře se množí i řízky. Jak nahoře psala Káťa, že k New Dawn je tmavší Coral Dawn, tak ještě je i bílá White Dawn...           Lída

maťa10 - (1) - 87.167 (?), 8.3.2010 11:36

Dobrý deň, prosím Vás vedel by mi niekto z Vás poradiť ako sa volá ruža, ktorú mám celkom vľavo na obrázku? Má krásnu cyklámenovú farbu a veľmi dlho jej vydržia kvety, aj keď je to južná strana, veľmi teplá. Ďakujem Maťa

Bez názvu
Bez názvu

host - 230.129 (?), 9.3.2010 17:00

Maťo - nevím, ale není to angličanka? ta růžová vedle tak též vypadá. odkud jsou?   K.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz