Kordesovky, Austinky a spol.

host - 230.129 (?)
5.4.2014 19:29
Jano - tak tohle bych poslala zpět.. pokud není prověřený zasílatel, tak nekupovat. jeden ze skvělých je p. Šíp - Skaličany.. bývá taky vyprodaný, ale ještě snad něco skladem bude - jinak objednávky pro podzim snad už brzy.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 160.48 (?), 5.10.2011 14:57, zobrazeno: 9722x

Zdravím všechny příznivce růží:-)

Asi zopakuji dotazy na prodej růží, mám vyhlídnuté konkrétní odrůdy pro naši zahrádku, některé od Austina, jiné od Kordese a jiných šlechtitelů, po některých pátrám celý rok, jednu objevím tamhle, druhou jinde, takhle po kouskách objednávám, někde zamluvím... na jednu stranu dobrodružství z lovu, dobrý pocit z případné kořisti- třeba Golden Wings a Elfe ve školce v Přerově n/L, nečekaná překvapení v Hornbachu, ale na druhou stranu rok marného hledání třeba pnoucí Summerwine od Kordese:-(

Zdá se mi drahé, koupit dvě tři odrůdy přímo u Austina, dvě tři odrůdy od Kordese apod, neznáte někdo zahraničního prodejce - i přes net - který by nabízel růže od více šlechtitelů, se širokým sortimentem, kde by se mi vyplatilo nakoupit najednou? asi ne zrovna všechny, po kterých toužím, ale aspoň polovinu... Dík za tipy a přeji příjemné podzimní sázení nových úlovků, Iveta

host - 230.129 (?), 11.10.2011 7:54

Nějaké růže od těchto pěstitelů prodávají Pelcovi ze Sobotky.

host - 21.230 (?), 8.12.2011 10:22

treba rosen gönewein.. ale neni s nimi nijak zvlaste dobra komunikace nebo lottum (holandsko) a spousty dalsich :-)

host - 230.129 (?), 8.12.2011 15:31

jo a ten Hornbach - kolem Josefa. dva roky po sobě měli krásné sazenice v kontejneru - Tantau... zavoskované stonky nechávám narašit v chladné místnosti a až pomine nebezpečí mrazu, vysadím ven..Koupila jsem jich tam spoustu.- na doprodeji v H. byly Austin ještě v listopadu  - za 100kč.

host - 178.2 (?), 22.5.2012 21:18

U Pelcových jsme si byli vybrat v létě, abychom ve školce viděli rostliny kvetoucí, na místě jsme objednali cca 16 sadovek (angličanky a německé) a na podzim přišel vzorně zabalený a ošetřený balík na dobírku.Zasadili jsme, růže krásně přezimovaly a po dvou letech tvoří neprostupný plot. Pan Pelc se nám věnoval asi hodinu, vysvětloval, ukazoval.Je ale fakt, že jsme byli objednáni.

host - 230.129 (?), 23.5.2012 6:21

přesně tak -- Pelcovi je taky skvělá volba.. a to objednání stojí za to... jen je třeba všechno udělat včas. jsou velmi žádaní - a později dost vyprodaní..

host - 166.33 (?), 24.3.2014 15:00

Tak dnes mi přišel balík růží Austinek a Tantauek. Austinky v docela dobré kvalitě, ale Tantau špatné. Bidenmeier a Black Magic téměr suché, Black magic navíc potahlá něčím bílým, nevím zda je to plísen či nějaký postřik.

Minulý rok jsem kupovala Kordesovky přímo v zahradnictví v Brně, ale tentokrát jsem objednala přes eshop a tak to dopadlo. Volala jsem již paní, prý pokud se neujmou mám zaslat zpět. Absolutně nechápu přístup těchto obchodníků, chovala bych se zcela jinak a zasílala prvotřídní zboží.

Poprosím o info jaké máe zkušenosti s Tantau růžemi a zda se ujmou příjdou li v takto špatném stavu.

Děkuji. Jana

host - 230.129 (?), 5.4.2014 19:29
Jano - tak tohle bych poslala zpět.. pokud není prověřený zasílatel, tak nekupovat. jeden ze skvělých je p. Šíp - Skaličany.. bývá taky vyprodaný, ale ještě snad něco skladem bude - jinak objednávky pro podzim snad už brzy.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz