Jakou růži zvolit?

host - 164.98 (?)
7.3.2012 19:39

Vaše růže jsou nádherné, děkuji za inspiraci. V jakém rozestupu doporučíte růže sázet? Chtěla bych z nich vytvořit "neprůhlednou stěnu". Myslíte, že mohu sázet už nyní, nebo raději počkat na příští měsíc? Nikdy jsem u starkla neobjednávala, tak nevím jak rychle vyřídí mou objednávku?? Asi vyhraje vámi doporučená EDEN ROSE!

M.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 164.98 (?), 7.3.2012 12:56, zobrazeno: 27060x

Dobrý den, už asi 14dní brouzdám po internetu a snažím se najíčerpat co nejvíce informací ohledně růží, teď jsem narazila na tuto diskuzi a vidím, že je tu plno odborníků na růže, tak velice poprosím o rady.

Mám v plánu zasadit letos poprvé růže na dřevěný "plot" 6m široký a 1,5m vysoký. Růže budou čelem k východní straně, ale slunce bude celodenní, v zádech růží je západ. Ráda bych volila růže rudé, růžové nebo bílé barvy. Pod růže nejspíše vysadím fialovou levanduli.

Dotaz tedy zní: jakou růži byste mi doporučili a kde nejlépe na internetu objednat? a je levandule pod růže vhodný výběr? Co před výsadbou růží udělat se zeminou?

Předběžně jsem si vabrala odrůdu CORAL DAWN od Starkla, ale pokud budou jiné typy a nápady a rady, vše ráda uvítám!

Předem děkuji.

M.

host - 230.129 (?), 7.3.2012 18:49

Coral Dawn je krásná růže. ale vysoká -  mám ji u oblouku.. zeminu dostane koupit speciální v marketech - na růže. jinak pokud máte na zahradě kvalitní zem - stačí... nebo dospod přidat trochu staršího kompostu..

host - 230.129 (?), 7.3.2012 19:02

další nádherná kterou mám, je taky u Starkla - Elfe. ne že bych jej preferovala, ale je nejlíp dostupný.. nemůžu si v případě dodání růží stěžovat   růže je z produkce firmy Tantau- dorůstá časem dvou metrů. má kořenitou vůni,  moc neopakuje kvetení. v poupěti je zelenkavá

host - 230.129 (?), 7.3.2012 19:15

a do třetice vám doporučím Eden Rose - taky od stejné firmy..něžné, velké, romantické květy - opravdu nádhera.. moc nevoní ani nijak zvláště neopakuje kvetení - ale stojí za to.. pokud si z nich nevyberete - zkuste se podívat do historických růží - spíše těch, které opakují ---taky Uetersener Klosterrose  - Tantau-  k dostání u Starkla je nádherná smetanově bílá s polootevřeným romantickým květem. nejsem jeho inzerce -- tyto růže mám delší dobu.

host - 230.129 (?), 7.3.2012 19:20

ještě jste se ptala na levanduli - ano. taky různé šalvěje. nevěstin závoj. sadím ale s menším odstupem od růže. aspoň třicet cm. aby růži nezahlušily, zvláště když je ještě malá.

host - 164.98 (?), 7.3.2012 19:39

Vaše růže jsou nádherné, děkuji za inspiraci. V jakém rozestupu doporučíte růže sázet? Chtěla bych z nich vytvořit "neprůhlednou stěnu". Myslíte, že mohu sázet už nyní, nebo raději počkat na příští měsíc? Nikdy jsem u starkla neobjednávala, tak nevím jak rychle vyřídí mou objednávku?? Asi vyhraje vámi doporučená EDEN ROSE!

M.

host - 220.182 (?), 7.3.2012 20:12

Mám od Starkla kromě jiných růži Egon Schiele, také je pěkná, dorůstá cca 1,80m a opakuje kvetení. Jinak na růže od Starkla ji nemohu stěžovat, měla jsem od něj většinu těch, co mám a byly od něj vždy pěkné.           Lída

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1579) - 178.81 (?), 8.3.2012 9:20

Tu Eden Rose ještě zvažte, v našich podmínkách je až nepříjemně citlivá k houbovým chorobám.

host - 230.129 (?), 8.3.2012 13:21

Pane Janča - nevím jaké máte podmínky, ale s Edenem nemám špatné zkušenosti. a to je nasazena na sev.  straně - v průvanu. taky moje kolegyně z Week ji mají -a nestěžují si na nějak výrazné choroby.. naopak - proti jiným růžím se držela a má skutečně dva metry. musím ale podotknout - že jsou dvě různé podnože.. jedna roste do nízkého keře. ta co je od Starkla - je vysoká...

host - 230.129 (?), 8.3.2012 13:28

kdy sázet? pokud není zmrzlá zem. a rozestup u popínavých asi 1,5m dala bych si tam všechny tři - mám je a jsou nádherné..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz