Změklé plody



vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?)
20.9.2011 19:06

Přiložte foto keře, nejčastěji je to způsobeno poruchami ve výživě, resp. nedostatkem některého prvku, zpravidla hořčíku či poměru K: Mg. Některé odrůdy jsou na to citlivější. Projevuje se to nejdříve právě na koncích hroznů. VJK

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 12.23 (?), 20.9.2011 16:13, zobrazeno: 2092x

Můžete mi prosím poradit, jak zabránit tomu, že část kuliček na střapci jakoby zgumovatí, změknou a protože zůstanou i kyselé tak jsou v podstatě nepoživatelné. Už loni jsem si všiml, že se to vyskytlo ve větší míře na konci střapce, ale letos zvlášť na bílých odrůdách je zasažena až 1/3 plodů na střapci. Mám celkem bohatou úrodu, tak mi to zase tak nevadí, ale pokud chci někomu dát pár střapců na ochutnání, to abych napřed dělal selekci a měkké kuličky vyštipoval. Jaroslav

   
vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 20.9.2011 19:06

Přiložte foto keře, nejčastěji je to způsobeno poruchami ve výživě, resp. nedostatkem některého prvku, zpravidla hořčíku či poměru K: Mg. Některé odrůdy jsou na to citlivější. Projevuje se to nejdříve právě na koncích hroznů. VJK

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci9.6.2025
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika