Stepit alebo vysadzat?

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 210.254 (?)
3.1.2011 19:25

Hibia = Hibernal x Bianca
Ale netuším, jestli jsou někde její sazenice v prodeji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 139.67 (?), 3.1.2011 15:56

Hibernal je to iste ako Hibia?  Nevies poradit kde v BA a okoli kupim sadenice Hibia?

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 210.254 (?), 3.1.2011 19:25

Hibia = Hibernal x Bianca
Ale netuším, jestli jsou někde její sazenice v prodeji.

host - 156.28 (?), 31.12.2010 10:38

Dobrý deň!

Odpovedám na názor diskutujúceho č.3.219:

Nikomu nevnucujem svoje rozhodnutie a netvrdím, že len môj názor je správny. Iba dávam na zváženie. Zakladať nový vinohrad je veľká investícia, vhodná najmä pre mladších nadšencov-nielen kvôli nepomerne väčšiemu objemu prác, ale aj preto, aby si človek stihol vychutnať plody práce v mladom vinohrade...

Rozhodne by som neriskoval zahrabávať drahé sadenice do akejsi jamky. Že treba rigolovať do poriadnej hĺbky a prevrátiť pôdu pri zakladaní vinohradu, to vedeli naši predkovia už pred 500 rokmi. Každé "uľahčenie" Vám vinohrad vráti, viem to aj z vlastných skúseností. Najmä pri zakladaní nového vinohradu na starom, kde už je pôda výrazne vyčerpaná. V žiadnom prípade nepodsádzajte mladé sadenice v tesnej blízkosti starého koreňa!

Keďže si chcem dopestovať trochu biovína s minimálnymi nákladmi a s čo najskorším nástupom úrody, rozhodol som sa preočkovať staré zdravé kmieniky metódou pána Řezáča. Potvrdzujem, že to nie je teória a overil som si túto skvelú metódu doma na starších kroch stolového viniča. Mám to aj nafotené. Nie som žiadny profík, ale overil som si, že ujateľnosť očiek bola v mojom prípade minim.90%. O dva roky, keď dožijeme, si o tomto mojom plánovanom staronovom vinohrade porozprávame na fóre viac...           Paľo

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz