MW 09



mili1 - (8) - 208.90 (?)
14.4.2011 13:47

V pohodě, fórum je zde od toho. Sama určitě nejste, víc nás je určitě, osobně příště nakoupím jinde.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 210.204 (?), 31.3.2011 12:10, zobrazeno: 13925x

Dobrý den,

máte někdo zkušennost s vinnou révou MW 09? Je vhodná pro nadm. výšku 460m? Marně o této odrůdě hledám informace.

Předem děkuji.Ř.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 210.204 (?), 14.4.2011 12:27

Přátelé,

je to už 14dní co jsem psala prodejci "Jural Brno", který tuto odrůdu prodává a žádala ho o bližší informace o této odrůdě vinné révy, když je prodává. Požádala jsem je, zda by se mohli zeptat jejich dodavatele na bližší informace ohledně této odrůdy. Bohužel, je vidět, že některé firmy ochotou neoplývají. Nějaká ochota a vstřícnost k zákazníkům, tak to nějak vymizelo. Přitom jsem jim psala, že bych chtěla poskytnuté informace dát na internet, aby si i ostatní mohli něco o této odrůdě přečíst, ale bohužel. Odpověď stále žádná!  A asi ani nebude. Dovolat se jim také nedá, neboť v adrese uvádí pouze fax a e-mail. Takže pokud by jste po této firmě chtěli vědět něco bližšího ohledně jejich zboží, prostě máte smůlu. Zákazníci jsou od toho, aby nakupovali a ne, aby kladli hloupé a otravné otáky. To už asi chceme po nich moc.

Zdravím, Ř.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
mili1 - (8) - 208.90 (?), 14.4.2011 12:38

Dobrý den, odpovědi od firmy Jural se dle mě těžko dočkáte, osobně jsem se kdysi také dotazoval na jednu odrůdu, ale bez šance...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 210.204 (?), 14.4.2011 13:30

Dobrý den, děkuji za příspěvek. Takže nejsem sama komu neodpověděli. Možná je nás takových víc, kterým neodpověděli. Při tom o nic nejde, jen si udělat chvilku času a (aspoň ze slušnosti) odepsat a nebo jen přeposlat informaci, kterou by jim napsal dodavatel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
mili1 - (8) - 208.90 (?), 14.4.2011 13:47

V pohodě, fórum je zde od toho. Sama určitě nejste, víc nás je určitě, osobně příště nakoupím jinde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 210.204 (?), 14.4.2011 13:57

Plně s Vámi souhlasím. Nakupování bude určitě jinde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 14.4.2011 15:25

O firmě JURAL a jejím způsobu obchodování jsem stručně psal už na jiném vlákně (Réva vinná - Black Magic). Jural je velkobchodní firma, zaměřená na distribuci sazenic a ovocných stromků pro konečného zákazníka - malospotřebitele, občana. Firma JURAL nakupuje rostlinný materiál ve velkých množstvích u jiných producentů (výrobců, pěstitelů), a ve vlastním provozu dokáže rostliny kvalitně zabalit tak, aby jejich živoucí výdrž mezi okamžikem zabalení až do okamžiku zakoupení malospotřebitelem byla co největší. Protože oni sami se nespecializují na maloprodej, prodávají prostřednictvím široké obchodní sítě různých prostředníků, nejčastěji lokálních zahradnictví, ale i stánkařů a podobně. Proto je časový úsek od vyjmutí rostliny ze země do okamžiku jejího konečného zasazení do kupcovy zahrady relativně dlouhý a může trvat i několik týdnů. Firma JURAL proto používá pro zabalení rostlin spec. igelitové tašky a balí kořeny celkem pečlivě do zvlhčených pilinných substrátů. Rostliny v takovém prostředí relativně dlouho vydrží naživu. Aby šlo jejich zboží dobře na odbyt, dokáže firma JURAL balené rostliny opatřit velmi atraktivně a estetisky působícími popiskami, včetně velkých barevných fotografií. To je druhé lákadlo pro kupce - kvalitní obal + berevný obrázek. (Informační hodnota těchto popisek o vlastnostech dané rostliny je však velice slabá). Tímto způsobem firma JURAL dosahuje vysokého obratu a dokáže rostlinami nejrůznějších druhů a odrůd zásobovat celou republiku a pravděpodobní i některé i státy okolní (Slovensko?).
Bohužel, za celkem propracovaným systémem fyzické přípravy rostlin a jejich následné distribuce, silně kulhá systém poskytování objektivních informací spotřebitelům. Tato oblast je pravděpodobně tvrdě podřízena snaze o dosažení maximálního finančního efektu, bez ohledu na důsledky. Firma je schopna prodávat nepříliš známé odrůdy, avšak bez doplnění potřebnými popisy a informacemi. Láká tím spotřebitele, aby zakoupil zboží, které může být pro jeho pěstitelké podmínky naprosto nevhodné. Nadto jsou zaznamenány občasné případy záměny odrůd, ke kterým dochází během jejich manipulací při přípravě k distribuci.
Jelikož firma prodává zboží nikoli konečnému spotřebiteli, ale jiným maloprodejcům, není v jejích silách (a ochotě) vyřizovat jednotlivé reklamace a dotazy konečných zákazníků. Proto je běžné, že na dotazy a stížnosti občanů, kteří si zakoupili jejich zboží a dožadují se oprávněně potřebných informací oodrůdách a jejich vlastnostech, či reklamací, buď firma neodpovídá vůbec a nebo v lepším případě velmi neochotně a stroze. Při uplanění případných reklamací bývá za zdroj problému uvedena buď chyba na straně primárního dodavatele rostlinného materiálu, ale nejčastěji na straně samotného konečného spotřebitele.
Já osobně jsem byl touto firmou před časem uveden v omyl, bez nároku na omluvné jednání. Vzájemná komunikace, které se mi podařilo dosáhnout vyšuměla do ztracena. Od té doby jsem ke stromkům a sazenicím, pečlivě zabaleným v igelitu a opatřeným velkou barevnou fotografii nedůvěřivý. Mlčel bych, ale když vidím, že situace je i po letech stále stejná, nemohu. S prodejní fylosofií typu : "Ať si babka koupí révu, až jí to vyroste, bude ráda, že má hrozny, stejně tomu prd rozumí, co jí to u stodoly roste", nesouhlasím. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 137.191 (?), 14.4.2011 21:33
Zdravím všetkých diskutujúcich na tému JURAL! Kupoval som ich produkty v čase začiatkov obchodnej činnosti a musím priznať, že k mojej spokojnosti. Identita odrôd s údajmi na obale bola v poriadku, ujateľnosť vždy 100%. Tento rok som tiež sklamamý z ignorovania otázok písaných na adresu uvádzanú na obale. Výraz "ignorovanie zákazníka" je pochopiteľne iba subjektívne vysvetlenie, pravú príčinu nepoznáme. Ak chcem byť objektívny, poviem stručne: 1.Na Juralu sa mi páči, že majú bezkonkurenčne ošetrené produkty proti vyschnutiu a proti zapareniu (neperforovaný a perforovaný obal), čo umožňuje bezproblémovú manipuláciu a transport a kvalitné ujatie po výsadbe. 2.Nepáči sa mi neodbornosť a neinformovanosť predavačov, ktorí často vôbec nevedia, čo predávajú. Takisto ceny sú "nabalovaním" pri predaji často premrštené. Údaje na obaloch sú veľmi stručné, u viničových sadeníc chýba napr. údaj o spôsobe rezu, mrazuodolnosti v stupňoch Celzia apod. Ak uvádzajú na obale kontaktné údaje, mali by odpovadať na maily či faxy. Jedna z príčin, prečo neinformujú o produktoch viac, je možno v legislatíve, ktorá im neprikazuje uvádzať na obaloch sadeníc podrobnejšiu ampelografiu, je to pre nich asi práca navyše. (Pri nákupe v malom záhradníctve v Limbachu som si mohol ku každej sorte prečítať podrobné info + fotografia od Slovplantu.) Iná situácia by bola, keby si Jural vymýšľal nové názvy odrôd, alebo predával jednu a tu istú odrodu pod dvomi názvami-jedna rezistentná či bezsemenná a druhá nie. To by mohlo byť zavádzanie zákazníka a pokiaľ Jural zákazníkovi nevysvetlí dôvod a nepodá mu informáciu, mal by sa firmy na príčiny takéhoto správania opýtať napr. inšpektor ČOI. Možno, že k tomu aj časom dôjde. Kúpil som od nich stolový vinič Muskatay a tiež doposiaľ neviem, čo je to za zázrak. O sorte Black Magic tu bolo napísané už dosť... Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.204 (?), 15.4.2011 12:32

Dobrý den, tak jsem teda zvědavá, jestli se dočkáme odpovědi. Pokud ano, hned to dám do příspěvku. Ale asi nám žádná odpověď nepřijde. Podle toho co čtu v příspěvcích u mě i u vás. Zřejmě to šlo hned do odstraněné pošty. Prostě to budeme mít jako překvapení, co nám vyroste. Příští rok pak pošlu fotky, co z toho vyrostlo a jestli bude MW 09 opravdu bez peciček. Koupily jsme ho v zahradnictví, za 119,-Kč. Také se nám líbilo, že je dobře zabalené. Když jsme kladli slečně zahradnici otázku, jestli je vhodné pro zdejší klima, tak na nás koukala jako na blázny - co jí klademe tak hloupou otázku? Její odpověď zněla, že ona neví, ale když to sem ten dodavatel dodává, tak to asi je vhodné pro zdejší podmínky, ne???Jinak by to sem nedodával. A tvářila se velice důležitě. Pak nám sdělila, ať se zeptáme toho, kdo je uvedený na obalu (Juralu), že ten to bude určitě vědět. Tak to jen pro pobavení, protože jsem ještě neviděla dodavatele, který by se staral kde je jaké klima a podle toho tam dodával rostliny. Dodavatele jen zajímá aby prodal a je mu úplně jedno co jim tam dá nebo co si oni naberou. Vzali jsme to s tím, že to bude jako pokus (u MW 09 je napsáno, že je to novinka). Snad budou plody tak jak píšou: sladké, světlé a bez peciček. Uvidíme... Ř.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 103.108 (?), 30.5.2021 7:47
S firmou Jural jsem měl také tu čest. Zakoupil jsem 6 ks stromového rybízu a angreštu a 2ks vinné révy, u všech velmi malé kořeny, polovina toho uschla. Doporučuji jiného dodavatele. Nejlepší za mě "Ovocná školka Šťastný, Nová Ves 2, okres HB. Od toho prodejce mám cca na 30 ovocných stromků, ani jeden neodešel a všechno ve vysoké kvalitě!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika