Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdeněk Jedlička pěstuje na jižním svahu révu v Kladrubech u Vlašimi v nadmořské výšce 470 m.n.m. a v posledních létech tam dozrávají i odrůdy typu Talisman. Pokud se mrazu týče, před pár lety byly v půlce května i na jižní Moravě, a když máme v zimě vzduch ze Sibiře, může být - 26 na jižní Moravě taky.

Neboli - nevidím vůbec problém s velmi ranými a ranými odrůdami, klidně bych na zkoušku přidal i jednu až dvě středně rané, ať je co jíst koncem září a v říjnu (pokud bude teplé léto). Neškodilo by vybrat odrůdy plodící i ze zásobních oček (např. již zmiňovaná Šarada UA, Lorano, Valjok - letošní zkušenost)

Pouze víkendový pobyt také nevadí, nové stolní odrůdy tolik chorobami netrpí, zpravidla stačí dva až tři preventivní postřiky. Pokud se týká odrůdové skladby, je to hodně otázka osobní preference (chuť, tvar, barva bobulí, případná bezsemennost). Nejlépe se poradit s odborníkem, doporučuji Bred ika. Jeho výběr odrůd je (pokud je mi známo) v ČR největší, také jeho webové stránky s popisem osobní zkušenosti s jednotlivými odrůdami jsou velmi kvalitní. Prodejny ovocných výpěstků, zásilkové obchody apod. doporučuji (přinejmenším u stolní vinné révy) ignorovat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika