Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zasadil jsem révu, nikdy jsem ji nepěstoval a vůbec nic o tom nevím. Snažím se pochopit návody na její správné pěstování, kde se píše:

Ošetřování v 1. roce
Jakmile vyraší letorosty, opatrně odhrneme přihrnutou zem, vybereme dva nejsilnější letorosty a ostatní vylomíme! Růvek opět nahrneme, jinak by světlé letorosty slunce spálilo! Ponechané výhony postupně vyvazujeme v krátkých intervalech ke kůlu, aby rostly zpříma a neohýbaly se (snižoval by se růst letorostů i kořenů!). Silné fazochy (zálistky) vylamujeme. V červenci růvek rozhrneme, nožem opatrně odstraníme všechny rosné (povrchové) kořínky a opět zem přihrneme. V srpnu opět stejným způsobem odstraníme rosné kořínky, ale růvek již nenahrnujeme. Pozor - předčasné odstranění růvku snižuje růst letorostů a zvyšuje úhyn sazenic!

Popisuje neustálé odhrnování a zahrnování růvku, aby se letorosty nepopálili od slunce, ale předpokládám, že rychle letorost vyraší nad růvek, takže jak je myšleno to odhrnování a zahrnování, a jaký má smysl? Jakože zahrnovat pouze roubované místo? Je to popisováno podobně dále i v dalších letech pěstování...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika