Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na závěr jedno závěrečné potěšení ze sklizně 2018. Hrozen odrůdy Chottabyč sklizený v polovině října, vložený volně do šuplíku pro ovoce a zeleninu v ledničce (žádný sáček nebo nádoba, prostě jen tak). Vyndán na Štědrý den na vánoční stůl. Asi deset bobulí jsem musel vyřadit, jinak stav velice solidní. Chuť prakticky stejná jako před několika měsíci, tedy příjemná harmonie bez muškátu, jen sladkosti ještě trošku přibylo. Proti kupovaným hroznům zážitek, nehledě na potěšení z domácí úrody a znalost chemického složení (pouze dvakrát síra proti padlí). Hrozen vážil přes 700 g.

Chottabyč zraje asi týden před Talismanem, tedy jej lze pěstovat i v méně teplých polohách. Barva je viditelná na snímku, hrozny max. kolem kilogramu, středně hustě nasaené bobule do 10 g. Plodnost vysoká, hráškování nebylo (plodnost 3 x). Plíseň jsem zatím nezaznamenal (ani roky nebyly zrovna plísňové), proti padlí jsou nezbytné zelené práce a případně troška kontaktní chemie. Růst docela silný, odrůda přivítá více prostoru. Celkově solidní průměr s mimořádnou trvanlivostí plodů na keři a skladovatelností.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika