Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý deň, dnes predstavujem skorú, veľmi atraktívnu odrodu:

BAŽENA

100-110 dní, strapce 600-800g, bobule 16-18g bielej farby, konického tvaru, harmonickej chuti, s výbornou odolnosťou proti chorobám. Strapce aj bobule sú veľké, veľmi pekné. Veľa ľudí pri pohľade na Baženu neverilo, že je to skutočné hrozno. Bobule po krupobití v júli boli ešte zelené, pekne sa zahojili.
V polovici augusta bol u mňa na návšteve druhý najväčší pestovateľ stolového viniča z Maďarska. Vinič ako spomínal, pestuje v najteplejšej oblasti Maďarska. Pri BAŽENE povedal, že aj podľa neho veľmi pekná odroda, začiatkom augusta už bola u neho zrelá a zjedená. Keď to porovnávam, 9rozdiel viac ako mesiac oproti mne. 
Doma mal na fóre diskusiu a v jej otázky, prečo nepestuje bulharské, talianske odrody ale odrody z východu.
Tam im iba stručne odpovedal, že bol na strednom slovensku a videl vinič z východu, ktorý prežil bez zakrytia -30°C a podľa neho by toto bulharské a talianske odrody neprežili. Čo podľa neho okrem atraktívnosti, mrazuodolnosť je veľmi dôležitá. Zimné aj jarné mrazy neobchádzajú už ani Madarsko.
Milan
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika