Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hibernal koření jako řízek hůře, na těch 50 % jsem hrdý.

Vtip je v tom že naše půdy dobře drží vodu a réva pokud musí tak pustí kořen hluboko. Sázím 35 cm dlouhé řízky přímo na místo a ony se kořeny rozvinou tam kde mají dost živin a vody.

Jako vy jsem uvažoval podobně, ve vinici co mám u domu mám Madlenku, Medinu, Muškáty, Frankovku, Rulandy všechny, obě Chrupky, Sieger, Chardonay, Isabelu, hibernal. Z toho nejlépe (Jako jediná PIVI odrůda) se co do odlonosti k mrazu a chorobám osvědčil hibernal, tak jsem jej namnožil. Pak jsem si pořídil ještě Lakemont, Festivalnyj, Křižovnikovaju.

Krom Hibernalu mám vše jen po pár ks, Klasické odrůdy musím stříkat od června do září co 14 dní, což je min 7 postřiků. Zatím je držím, ale možná je do budoucna vyměním všechny za PIVI.

Réva je teplo a světlomilná, ideální jsou polohy, kde od rozbřesku svítí slunce(prevence chorob). Hibernal na horním vinohradě mi vloni dozrál o 14 dní dříve a o 14 dní později tam pomrzlo listí, což je citelný rozdíl.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika