Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den všem

Aby úplně nezapadl dotaz. Dám svoje zkušenosti k dobru. Prvotní situace je jasná a vychází z přiloženého obrázku. Další už je záležitost individuální. Tak jako v jiných případech lze počtem letorostů zcela konkrétně určovat jejich vzrůst a s tím spojenou i násadu, tvar a vyzrálost bobulí a dřeva. Protože moje sazenice je experimetnální, experimetnuji s ní. Tzn. že se neřídím striktně danými doporučeními, ale zkouším její reakci na různé podněty. Těmi bývá především. Různý počet letorostů(zimní řez), různě brutální podlom, redukce květů popř. hroznů.

Zjištění povětšinou korespondují s informacemi s knih. V mém případě to došlo zhurba do této fáze.

Letorostů nechám o něco více, bo je dobré občas snížit ty čípky apod. Pár listů návíc přináší rostlině asimiláty pro růst v dalším roce. Květy už neprobírám, bo občas kvetení není ideální a tak to probírám až po větu. Obecně se se snažím mít násadu takovou, aby to vyloženě nezastavilo růst letorostů. V mém případě 1-2 hrozny dle síly letorostu. Pokud je z nějakého důvodu bujnější růst, tak letorosty vhodným způsobem vyvazuji třeba i navzájem do takových jakoby srdcí nad sebou, Aby nevznikaly zahuštěná místa.

Je mi jasné, že to asi nebude ideální pro větší produkce, kde bude asi jistota držet se zlaté střední cesty i za cenu toho, že některý keř bude mít navíc a jiný bude naopak hůře v termínu dozrávat.

Takže tak.

S pozdravem GB

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika