Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím do Poštornej Mirku!

Nálet čisto bielych sporangií a tmavý obsah bobulí na snímke s chrupkou svedčia o napadnutí perenospórou. Ako vyzerajú listy? Sú tam olejové škvrny? Pri aplikácii preventívnych postrekov je nutné fungicídom ošetriť v prvej rade to najcennejšie- súkvetia a strapce. U kontaktných postrekov je dôležité ošetriť dôkladne všetky zelené plochy, najlepšie z obidvoch strán. 

Dnes som po včerajšom dáždi ručným postrekovačom strieknul druhý raz v tomto roku vinohrad. Americké odrody už majú veľké bobule, európsky vinič je odkvitnutý. Tentoraz som zvolil kombináciu Profiler+Falcon. Zatiaľ sa vo vinohrade žiadny plesňový či hubový problém nerýsuje. Netreba však zaspať na vavrínoch. Tento ročník je oveľa vlhčí. Znova som si pochvaľoval zatrávnenie medziradí, na botách nebolo kúska blata. Susedovi už zas dážď splavil ornicu okolo zemiakov až na spodok vinohradu. Keďže strieka traktorom, musí čakať až pôda na svahu obschne. Niekoľko dní omeškania postreku môže narobiť veľké straty na úrode...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika