Rozhodně nevylamovat všechny, jen v zóně hroznů, pokud nějaké rostou i pod hroznem, tak ty samozřejmě taky. Zbytek ponechat, ale v místech, kde je to přehuštěné, protrhat, prostě podle citu. Zakracování zálistků, to asi jedině až přerostou drátěnku, tzn. současně s osečkováním, nedovedu si představit ve vinohradu, byť malém třeba o 500ti hlavách, prolézat pečlivě každý keř a zakracovat každý zálistek přesně za 3.-4. listem. Dobře je to vysvětleno v Pavlouškových knihách, doporučuji spíše tu levnější o stolních odrůdách, ta dražší o vinohradnictví se snaží obsáhnout úplně vše, poměrně hodně se zabývá velkovýrobní agrotechnikou a některé zajímavé detaily a triky použitelné pouze pro zahrádkáře a malovinaře, tzv. "čučkaře" v ní vůbec nejsou uvedeny, ať už kvůli tomu, že nebyl prostor, nebo záměrně. Ve výsledku to není vůbec tak zajímavé čtení, pokud člověk zrovna nevlastní produkční vinohrad a příslušnou zemědělskou techniku.