Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přesadit jako vysadit - aspoň 14 dní před velikonocema (neměla by ještě pučet a neměli by přijít už ani velké mrazy). Pokud to neuděláte v této době a na jaro Vám už očka opučí (ve stejné době začne rostlina budovat i svou kořenovou základnu), je lepší ji nechat na místě do příštího roku. Při pozdním přesazení by Vám totiž přes léto zaschla a kdyby i přes intenzvní zálivku přežila, zmrzla by Vám nejspíš v zimě. Takže ideálně 14 dní před velikonocema, po mrazech, ale ještě před pučením. Laďa, JM.

PS: Pokud tam máte už metrové pruty, zkraťte je při přesazení tak, aby vám dole zůstalo tak 2-5 zdravých oček  - i víc a je jedno kde - můžete tam nechat i 30 cm "polokmínek" - nesmíte je ale po opučení zapomenout vylámat (odstříhat) tak, aby Vám šli nahoru zase jenom max. 2 nové pruty, abyste to nevysílila.

PS: A vylamujte zálistky! Ať Vám neberou sílu z nových prutů.

Pozn.: Pokud letošní pruty budou dost silné, necháte jeden z nich (nebo i oba) už na kmínek, pokud ne, zopakujete tento postup napřesrok, to už tam ale můžete nechat i těch nějakých pár hrozínků.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika