Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za reakci a za podělení se o Vaše zkušenost. Vím, že je to u nás novější a méně rozšířená odrůda révy, takže nemohu očekávat záplavu informací. Já jsem ještě během dnešního dne na Googlu zjistil tyto další informace o Solarisu, o které se s vámi podělím. Vyšlechtěn r. 1975 a právně chráněn od r. 2001. Velmi raná moštová, silný růst, velké listy, proto se nedoporučují zahuštěné výsadby. Doba zrání raná, vysoká cukernatost (okolo 28°NM), přičemž kyselost klesá pomalu, což příznivě působí na kvalitu vína. Hrozen střední, řídký, bobule střední, kulatá. Napadají ho vosy a ptáci. Odolný mrazu, raší však dříve než evropské odrůdy a proto by mohl být poškozován jarními mrazíky. Je citlivý na nedostatek manganu v půdě. Může být použit, jako velmi raný a sladký stolní hrozen. Solaris je doporučován pro pěstování ve velmi chladných oblastech. Úrodnost údajně o 20 % nižší než Müller-Thurgau, ale úrodnější než populární Schardonay. Solaris má dávat vína plná, vysoké kvality, často se zbytkovým cukrem. V chuti prý bývají tóny připomínající ananas a lískový oříšek. Je prý vhodný do směsí s méně cukernatými mošty.

O zvláštnostech agrotechniky u této odrůdy a jak pěstovat v ŘVT (u nás cca 205 m nad mořem), v jílovité půdě, expozice svahu východo-východojih jsem však nic nezjistil. Máte-li někdo nějaké zkušenosti s pěstováním a jste ochotni se o ně podělit, budu rád. FR

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika