Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To, co jste zde velmi zajímavě popsal, se víceméně kryje i s mými poznatky, i když já provádím většinu svých révových pokusů pouze v nadmořské výšce cca 450 mnm. Asi trochu odlišný názor než Vy, mám na příčinu vymrzání réví. Myslím si, že pupenům nenarašeného réví mohou mnohem více ublížit předjarní, byť mírné mrazy v období od konce února až do začátku dubna, než silné mrazy v období vrcholné zimy, tedy od poloviny prosince až do polovina února. V minulých dvou letech se mi totiž stalo, že když jsem odebral řízky až po lednových silných mrazech (letos okolo -18°C, loni okolo -24°C!) a umístil je po dobu předjaří do sklepa, tak tyto řízky na jaře relativně spolehlivě narašily (přibližně 80%). Oproti tomu réví na keřích, z nichž byly tyto řízky odebrány, mělo s rašením problém a značná část jeho oček vůbec nenarašila. Proto si myslím, že pupeny jsou citlivější k podchlazení tím více, čím se blíží čas jejich jarního rozpuku. Samozřejmě, že mrazíky, které přijdou až po narašení a zničí narašené výhony, tak jako tomu bylo ukázkově letos, to je už zcela jiná kapitola a další velké riziko všech nás, kteří se snažíme "ohýbat přírodu přes koleno".

PS : Prosím, bude -li to možné, informujte nás, jak si postupně bude počínat vaše Solarisová vinička v budoucích letech. Díky předem a držím palec!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika