Větve jehličnanů na záhony

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?)
19.12.2010 16:14

Veruno, jste na tom s hortenziema stejně jako já, mě v zahradě taky vykvete jedině tahle  Tomu, že jste se s ní ještě nesetkala se nedivím, je to celkem novinka a každým rokem se k nám dostane pár takových novinek, se kterýma zprvu,,vyběhnou" jen specializovaná zahradnictví  Horší je, že pokud máte (mám) už zahradu vysazenou a narazíme na něco krásného nového, urputně hledám místo, kam to ještě vecpat, protože to strašněééé chci mít 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 176.18 (?), 19.12.2010 0:03

Verunko, stříhá se až zjara, poměrně nakrátko. Základní druh je bílý, později odspodu trochu do růžova, Pinky Winky je sytěji vybarvená. Teď je k sehnání ještě novější Vanilla Fraise - barvou jde do jahodova a má víc větších kvítků v květenství, i samotné květenství je větší. Ale zase tou váhou mají větvičky tendenci se ohýbat. Obě lze sehnat jak v zahr.centrech, tak v e-shopech.  Lída

Vanilla Fraise (z netu)
Vanilla Fraise (z netu)

host - 210.193 (?), 19.12.2010 10:09

Liduško udělala jste mi radost, ta červená je opravdu nádherná, ještě jsem takovou hortenzii neviděla. Její listy mi připomínají spíš waigelii a květy jsou podobné šeříku. Já mám hortenzií víc, ale nekvetou mi, mám chalupu na horách a hortenzie mi vždycky v zimě omrznou a tudíž nekvetou. Takže by bylo pro mě ideální, kdyby kvetla na nových výhonech a navíc je moc krásná. Takže vám moc děkuji za váš tip, Veruna

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 19.12.2010 16:14

Veruno, jste na tom s hortenziema stejně jako já, mě v zahradě taky vykvete jedině tahle  Tomu, že jste se s ní ještě nesetkala se nedivím, je to celkem novinka a každým rokem se k nám dostane pár takových novinek, se kterýma zprvu,,vyběhnou" jen specializovaná zahradnictví  Horší je, že pokud máte (mám) už zahradu vysazenou a narazíme na něco krásného nového, urputně hledám místo, kam to ještě vecpat, protože to strašněééé chci mít 

host - 176.18 (?), 19.12.2010 23:53

Konvalinko, ale vaše zahrada je aspoň velká... Ta moje má 400m2 a taky vždycky něco v zahradnictví objevím... Tu Pinky Winky měl původně Starkl, letos ji má třeba N.O.S., a Starkl měl letos pro změnu Vanilla Fraise...           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz