Smrkové jehličí

host - 180.2 (?)
14.10.2009 13:38

Takže zkusím já. Vytvořil jste si vlastně rozloženou hrabanku, což byla od nepaměti zahradníky vytvářená zemina, ve které pěstovali třeba vřesy a vřesovce, azalky apod. Prostě to bafněte a smíchejte s další zeminou, protože to zřejmě bude úplně hladové, čili bez živin, ale bude to kyselé. No a použijte to tak, jak jste si usmyslel. Bude to dobře držet vodu, ale časem Vám to asi trošku v jámě sedne, protože se to zřejmě bude ještě dál rozkládat. Asi tak. Stanislaw

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

zahradník ToM - (13) - 226.164 (?), 13.10.2009 20:02, zobrazeno: 5298x

Dobrý den před několika lety jsem si přinesl domů nahrabené jehličí a dal jsem ho do igelitových pytlů a zavázal dnes při úklidu v kůlně jsem pytle našel a zjistil jsem že v pytlích je už jenom hlína (jehličí se rozložilo)můžu tuto hlínu použít jako kompost při výsadbě nových rostlin?

Děkuji za odpověď

host - 180.2 (?), 14.10.2009 13:38

Takže zkusím já. Vytvořil jste si vlastně rozloženou hrabanku, což byla od nepaměti zahradníky vytvářená zemina, ve které pěstovali třeba vřesy a vřesovce, azalky apod. Prostě to bafněte a smíchejte s další zeminou, protože to zřejmě bude úplně hladové, čili bez živin, ale bude to kyselé. No a použijte to tak, jak jste si usmyslel. Bude to dobře držet vodu, ale časem Vám to asi trošku v jámě sedne, protože se to zřejmě bude ještě dál rozkládat. Asi tak. Stanislaw

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz