Nerovný povrch - co s tím

host - 24.183 (?)
3.3.2010 16:24

od stolu se špatně radí a také dost záleží na tom,  co chcete na zahradě pěstovat. Jinak se připravuje terén pro zeleninu či ovocné stromky, jinak na závodní dráhu pro travní sekačku.

Já jsem třeba sehnal dost kvalitní zeminy vykopáním velkých děr pro stromky, do kterých jsem nasypal kompost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 99.237 (?), 3.3.2010 15:29, zobrazeno: 4114x

Zdravím všechny zahrádkáře i nezahradkáře. Chtěli bychom dát do kupy zahradu okolo domu,  bohužel dlouhodobě neudržovanou. Krom pochopitelně špatného trávníku vidím problém v tom, že terén je dost nerovný - ovšem kvůli nerovnoměrnému návozu zeminy. Navíc to nejspíš je nekvalitní půda, odpad ze stavby. V jakém pořadí se do toho pustit? Nejdřív trávník, nebo návoz nové kvalitní půdy? Ta se má položit na stávající trávník, nebo ten se nejdřív musí nějak zrušit? Mimochodem, kde se dá ve městě (Praze) pořídit větší množství kvalitní půdy na obnovu zahrady?  Omlouvám se za možná hloupé otázky, se zahrádkou začínám, ale o to větší mám ďo toho chuť:) Díky za reakce.

host - 24.183 (?), 3.3.2010 16:24

od stolu se špatně radí a také dost záleží na tom,  co chcete na zahradě pěstovat. Jinak se připravuje terén pro zeleninu či ovocné stromky, jinak na závodní dráhu pro travní sekačku.

Já jsem třeba sehnal dost kvalitní zeminy vykopáním velkých děr pro stromky, do kterých jsem nasypal kompost.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz