Papoušek, který dobře mluví

Svarc - (49) - 49.235 (?)
6.12.2009 20:59

Žako je asi nejlepší na mluvení a napodobitel všech možných a nemožných zvuků.Člověk se mu musí max.věnovat... cena okolo 15000Kč.Níra

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 187.24 (?), 10.7.2009 7:16, zobrazeno: 84277x

Dobrý den,

můžete mi prosím poradit, jakého bych si měl pořídit papouška, aby se naučil dobře mluvit? Taky mě zajímá, jak dlouho trvá než se to papoušek naučí a kolik času tomu budu muset věnovat.

Děkuju za případné reakce.

host - 126.89 (?), 13.7.2009 21:24

Co jsem slyšel, tak výborní jsou pro mluvení žakové, ale ti nejsou moc dostupní, hlavně kvůli ceně. Zkušenosti mám s andulkami, které se také něco naučí. Je třeba koupit samečka, co nejmladšího a mít jen jeho. Nemám vyzkoušené jiné, ale doporučují se modré a bílé barvy. Pokud jsou v páru nebo s jiným samečkem tak se mluvit nenaučí. Další běžní papoušci jako korely, rozely a další se mluvit nenaučí, jen pískají.

Svarc - (49) - 49.235 (?), 6.12.2009 20:59

Žako je asi nejlepší na mluvení a napodobitel všech možných a nemožných zvuků.Člověk se mu musí max.věnovat... cena okolo 15000Kč.Níra

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 7.12.2009 7:30

Viděla jsem a slyšela tříletého žaka.Neuvěřitelné.Jak dokáže změnit ton hlasu a napodobit co slyšel.Dokonce si i s páníčkem hraje, kamarádka ho vypustí papouch je na kleci, ona si stoupne a zakryje si rukama tvář a volá no kde jsem pojď si mě najít, žako přijde a zobákem jí opatrně začne odendávat prsty, po chvíli jeho snažení otevře dlaně u udělá kuk a žako zatřepe hlavou a udělá taky kuk, našel, našel... Ale potíž je v tom, že nechce být sám a tak doma chovají další dva papoušky, aby netrpěl samotou když jsou v práci a neubližoval si, čeho je ve smutku a samotě schopen.Hezký den.

host - 44.236 (?), 18.1.2010 12:23

Není pravda, že korela se mluvit nenaučí! Měli jsme koreláka a mluvil kásně!

host - 213.9 (?), 14.4.2010 7:04

Mám doma žaka 2 roky a hlava mi jde z jeho kecání kolwm, zobák otevře při rozednění a zavře ho až při soumraku, mluví již celé věty a zvuků má v zásobě nespočet. První slovo uměl zhruba po měsíci bylo to AHOJ

host - 49.18 (?), 14.4.2010 21:27

Zdravím, já měl jako malej kluk anduláka Pepu a mluvil taky hezky.

Celé věty tedy nedoved, ale pár frází prohodit doved a nejvíc mu šlo mluvit sprostě .  Toho ukecanýho žaka Vám docela závidím. Tom

tynka96 - (8) - 224.67 (?), 3.5.2010 19:17

S tím, že koreli neumějí mluvit  bych nesouhlasila mám doma korelu asi rok a už umí říkad 2 slova. (kamarád, žolík a pískat jednu známou melodii). 

host - 136.47 (?), 5.4.2011 1:03

Dobrý den měla jsem andulku holku a ta muvila krásně srozumitelně slova ale také věty byl to náš miláček a taky přiletěla na rameno vytočila hlavičku ke mě a řekla " jsem miláček že ", hodně se mazlila, volala na mě " poď už poď haji pšpšpš "  nebo  "jsem lumpík že " každé ráno jsem pila kávu a museli jsme mluvit co řekla jsem opakovala,. koupili jsme ji jako samečka dali jsme mu jméno Hugo a nakonec to byla holka, bohužel nám zemřela a bylo jí 18 měsíců, nejvíc se naučila mluvit do 3 měsíců potom už sem tam nějaké slovo chytla, ale taky byla urážlivá když jsme nebyli doma a vrátili se tak se schovala museli jsme jí hledat, nebo seděla u dveří na zemi a když jsme otevřeli vylétla na chodbu, ale na zavolání se vrátila, byla to inteligentní holčičí andulka. Teď máme další holku Pegy ale ta nemluví ale pořád se chce pusinkovat a nehne se odemně jdu na wc, do koupelny všude ji mám na rameni, vařím nakukuje do hrnců a mám strach aby tam nespadla, pořídili jsme ji kamaráda kluka Roky u nás mají andulky celý byt k dospizici do klece jdou jen na zrní a na noc, koupou se v dřezu pod sprchou a jsou tak mokří, že nemůžou lítat a spadnou na zem, určitě je s nima zábava když mají prostor a plné bříško umí dělat malé cirkusáky.

Tak to je můj poznatek a příspěvek k mluvení a chování andulek, každá má jinou povahu a jinak se chová

Hugo, Pegy a Roky
Hugo, Pegy a Roky

host - 76.48 (?), 11.11.2014 8:12

To je trochu alibismus jednoho ptáka porcovat a s druhým si hrát. Absurdnější fotku jsem ještě neviděl. P.S. Taky máme papoucha a u nás se kuřecí, ani žádní jiní ptáci prostě nejí. Když máte psa, taky nejíte jiné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz